Fire store nyheter fra Horizon

PUBLISERT: 15 september 2014
OPPDATERT: 15 september

horizon_lanseringarHorizon lanserer fire nye ferdiggjøringsløsninger på ett brett. Lanseringen blir gjort samtidig i de fire nordiske landene.

Først ut av disse er Horizon RD 4055. Det er en stansemaskin utviklet for å møte kravene til de mindre opplagene. RD-4055 har funksjoner for stansing, falsing, perforering, slitting, hjørneavrunding og hulling i en enkelt prosess for både offset og digitaltrykk. Maskinen har en produksjonshastighet på 6000 stansinger i timem og kan håndtere maksformatet 400 x 550 millimeter.

Neste maskin heter HorizonAF-406F / T406F. Dette er en JDF forberedt lommefals med seks falslommer i den første stasjonen og seks i den andre. Begge disse kan kombineres. Maskinen skal klare presisjonsfalsingar av mindre, komplekse formater ved høye hastigheter. Produksjonsraten er 30 000 eksemplarer i timen og maksformatet på 400 x 650 millimeter. Det er også mulig å mate inn mindre formater som pakningsvedlegg og annet, ned til 20 millimeter.

Horizon TBC-200L er en trimmer spesielt utviklet for magasiner og kataloger. Den er utformet for å trimme tre kanter og kan kjøre inline med hefteløsningene SPF 20 / SPF-20A og SPF-200 og 200L. Alle kanter trimmes samtidig og du behøver ikke å snu materialet som skal trimmes. Produksjonsraten er på 4000 eksemplarer i timen med en maksimal trimbredde på 25,4 milllimeter.

Horizon CRA 36 er en ny falsenhet som også håndterer falsing i det ganske kompliserte (i falsesammenheng) digitaltrykket. Maskinen kan håndtere opptil ti falsingar i en kjøring og kan også håndtere de vanligste falsingene for bokproduksjon. Alle jobbinnstillingene, forbedringer og endringer er gjort via en ny intuitiv berøringsskjerm. Den kan lagre 200 forskjellige jobbtyper. Enheten kan også perforere både på tvers på langs på arket.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1