Første Truepress Jet520HD på plass i Europa

PUBLISERT: 13 oktober 2014
OPPDATERT: 13 oktober

Truepress_390Den nederlandske DR-leverandøren Nic.Oud Direct Mail BV har som første trykkleverandør i Europa installert den nye rullmatede inkjetpressen Truepress Jet 520 fra Screen. Pressen, sier leverandøren, kommer til å spille en nøkkelrolle i bedriftens fremtidige ekspansjon med produksjon av høykvalitative, personaliserte trykktjenester on demand som matcher bestillernes onlinekampanjer.
Truepress Jet520HD er en videreutvikling av Truepress Jet520. Siden lanseringen av Truepress Jet520 for åtte år siden har Screen levert mer enn 700 inkjetsystemer på markedet.
Ifølge leverandøren har nye Truepress Jet520HD høyere prestasjon og bedre trykkvalitet grunnet et nytt transportsystem av papiret, nye tørketeknikker, nye skrivehoder og ny screeningteknikk som forbedrer det nye høydensitetsblekkets fargeomfang.
Modellen når opp i en skrivehastighet på 50 meter i minuttet med en oppløsning på 1200×1200 dpi. Makshastighet er 120 meter i minuttet med oppløsningen 600×600 dpi. For makskvalitet og minste mulige blekkforbruk jobber trykkhodene med variable dråpestørrelser som plasseres på eksakt rett sted gjennom algoritmer. Først lanseres maskinen med fire farger men i fremtiden kommer ett ekstra trykkhode til å installeres.
Truepress Jet520HD håndterer trykksubstrater fra 40gsm til 250 gsm.
For maksimal sikkerhet leveres systemet med den valgfrie inspeksjonsenheten JetInspection som kontrollerer hele sidan og sammenlikner trykkresultatet med RIP-data.
Truepress Jet520HD fungerer også best om den drives av Screens Adobebaserte arbeidsflyt Equios, synes leverandøren. En ny versjon av Equios vil bli lansert snart.
Truepress Jet520HD erstatter ikke den allerede eksisterende Truepress Jet520s-familien og Screen kommer også til å fortsette fabrikasjonen av Truepress Jet520EX Mono og Truepress Jet520ZZ.
Neste trykkeri på gang til å installere Truepress Jet520HD er den sveitsiske DR-produsenten Baumer.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1