JetPress 720S et gjennombrudd?

PUBLISERT: 26 november 2014
OPPDATERT: 26 november
Taro_Aoki
Taro Aoki er ansvarlig for FujiFilms software og digitaltrykkløsninger i EMEA. Han fortalte på pressekonferansen om de mange forbedringene som er implementert i JetPress 720S.

På en nyss avholdt pressekonferanse i Brüssel har Fuji introdusert en markant oppdatering av den digitale B2-trykkmaskinen JetPress 720. Den nye modellen får tilføyd en S. Oppdateringen er et resultat av en intensiv dialog med kundene til de 23 installasjonene av forgjengeren JetPress 720, som finnes verden over.

JetPress 720S har de samme grunnleggende spesifikationene som 720. Oppdateringen handler om å gjøre maskinen bedre i den daglige produksjonen ved å få flere produksjonstimer, lavere omkostninger, hurtigere levering og bedre kvalitet.

Flere produksjonstimer
Ved å optimere og endre noen av de interne rutinene i maskinen har man lykkes å redusere en lang rekke av de små tidstyvene i produksjonsprosessen. Det har kommet mer datakraft, så jobb-behandlingen går hurtigere, og prosesseringstiden mellom to jobber er nede på under ett minutt. Endringer i både printhoder og farge har redusert behovet for automatisk rengjøring, slik at dette nå foregår for hvert 1.000 ark og ikke for hvert 100 som tidligere. Selve rengjøringstiden er redusert til 2 minutter.

Lavere omkostninger
JetPress 720S printer i hele bredden på én gang. Printbarren er sammensatt av 17 individuelle printhoder, hvert med 2.048 dyser. Hvis et printhode går i stykker, skulle man tidligere skifte hele rekken, hvilket både er dyrt og betyr en nedetid på et par dager. Ved å endre printhodenes design og plassering har de blitt modulære, og kan nå skiftes individuelt på to timer. Det er mye billigere og betyr mer produksjonstid.

Hurtigere levering
Fargene og primeren er optimert, så fargen koagulerer raskere på papiret. Men det er vannbaserte farger som skal tørkes helt før viderebehandling. Utover en infrarød tørking har Fuji også lagd noe de har kalt en “Hot Air Knife”, en lufttørking de gjør, så fargen er helt tørr ved utkjøring, og kan leveres direkte til ferdiggjøring, f. eks. laminering.

Bedre kvalitet
JetPress 720 har vært anerkjent for sin gode kvalitet. Likevel har der vært forbedringspotentiale. Det gjelder blant annet de sekvenser fargedråpene avfyres i. Fuji har kommet frem til at det er hensiktsmessig å ikke avfyre dyser som ligger kloss opp ved hverandre samtidig, da de fysiske lovene vil få dråper til å søke mot hverandre. De mindre bøyes av mot de større og skaper risiko for striper. Så derfor er det etablert nye “avfyringsmønstre”.
En annen forbedring er at de har flyttet den interne skanneren som skanner alle ark for kvalitetsfeil. Den er nå lenger frem i maskinen, hvilket betyr, at det kun går ett ark fra at en feil registreres til den korrigeres. Tidligere gikk det 8 ark.

720S ligner et gjennombrudd
Taro Aoki er overordnet ansvarlig for software- og digitale printløsninger i EMEA -landene. Han forteller at det allerede er installert 7 nye JetPressS systemer i Japan, og at det er tegnet kontrakt på 5 nye installasjoner i Europa. Det ligner et gjennombrudd for de digitale B2 trykpressene.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz