Agfa med fremkallingsfri plate

PUBLISERT: 8 desember 2014
OPPDATERT: 8 desember

Basert på low-chem-platen Azura har Agfa utviklet en ny ctp-plate som ikke skal fremkalles. Platen er av typen Direct-on-Press (DoP), hvilket betyr at den kan tas direkte fra platesetteren og monteres i trykkpressen. Platen heter Azura TE og er Agfas første av denne typen.

Azura TE gir økonomiske og miljømessige gevinster
At man overhodet ikke trenger å bruke fremkaller gir en rekke åpenbare fordeler i forbindelse med investering, vedlikehold, prosess og miljø:

  • Ingen investering/reinvestering i fremkallingsutstyr
  • Energiforbruk ved fremkalling bortfaller
  • Intet vann og gummiforbruk
  • Kortere prosesstid fra ctp til trykkpresse
  • Ingen service og vedlikeholdsstans
  • Ingen omkostninger på å kvitte seg med skyllevann
  • Bedre miljøprofil
  • Kompatibel med vanlige platesettere

Platen kan eksponeres i alle 830 nm platesettere, både fra Agfa og andre leverandører. Thermofuse-teknologien, som er kjent fra de andre Azuraplatene, er en ren fysisk prosess, hvor den vannbaserte latex-coating brennes fast til platen ved eksponering. Deretter tas platen ut og monteres i trykkpressen. Fuktvannet vil ved de første rotasjonene oppløse det ubelyste område, og platen er klar til trykk.

Høy platekontrast
Blant de forbedringer Agfa tilbyr i forhold til konkurrende produkter, er en tydeligere billeddannelse på den eksponerte platen. Det er et helt nytt og patentert system, Thermochromic Dye Technology, hvor eksponeringen samtidig farger det belyste området. Dette gjør det mulig å evaluere platen både visuelt og med måleapparater, akkurat som med vanlige fremkalte plater.

Azura TE har en betydelig høyere kontrast enn konkurrerende produkter på DoP-markedet.
Azura TE har en betydelig høyere kontrast enn konkurrerende produkter på DoP-markedet.

Handle with care
Agfa fremhever at platen er sylskarp og kan gjengi skrifter i ett punkt både positiv og negativ. Den kan kjøre opp til 75.000 trykk før slitasjen blir synlig. Ettersom platen ikke er gummiert skal den behandles med en viss forsiktighet i forbindelse med transport og montering. Platen er dagslysstabil, hvilket betyr at den kan tåle dagslys i opp til 24 timer før og etter eksponering – uten kvalitetstap.

Inn i kampen om DoP platene
Med dette produktet regner Agfa med å kunne betjene de små og mellomstore kommersielle trykkeriene på mainstream-markedet. Det dekker over at det ikke er en high-end/high-volume plate, men en plate som appellerer til noenlunde samme segment som f.eks. Azura TS platen. I dette segmentet har Fuji en stund vært representert med sin DoP-plate, og det er bl.a. disse kundene Agfa gjerne vil nå.

Stor tilfredshet hos testkunder
Agfa har i ett år hatt Azura TE i test hos ikke mindre enn 50 trykkerier verden over, og tilfredsheten er stor ifølge Agfa. Kundene fremhever den visuelle kontrasten, den raske innkjøringen og stabiliteten gjennom trykkingen som de avgjørende styrkene til Azura TE. Platen er tilgjengelig øyeblikkelig.

Agfa har i dag mer enn 10.000 Azura-installasjoner i hele verden.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1