Agfa med fremkallingsfri plate

Basert på low-chem-platen Azura har Agfa utviklet en ny ctp-plate som ikke skal fremkalles. Platen er av typen Direct-on-Press (DoP), hvilket betyr at den kan tas direkte fra platesetteren og monteres i trykkpressen. Platen heter Azura TE og er Agfas første av denne typen.

Azura TE gir økonomiske og miljømessige gevinster
At man overhodet ikke trenger å bruke fremkaller gir en rekke åpenbare fordeler i forbindelse med investering, vedlikehold, prosess og miljø:

  • Ingen investering/reinvestering i fremkallingsutstyr
  • Energiforbruk ved fremkalling bortfaller
  • Intet vann og gummiforbruk
  • Kortere prosesstid fra ctp til trykkpresse
  • Ingen service og vedlikeholdsstans
  • Ingen omkostninger på å kvitte seg med skyllevann
  • Bedre miljøprofil
  • Kompatibel med vanlige platesettere

Platen kan eksponeres i alle 830 nm platesettere, både fra Agfa og andre leverandører. Thermofuse-teknologien, som er kjent fra de andre Azuraplatene, er en ren fysisk prosess, hvor den vannbaserte latex-coating brennes fast til platen ved eksponering. Deretter tas platen ut og monteres i trykkpressen. Fuktvannet vil ved de første rotasjonene oppløse det ubelyste område, og platen er klar til trykk.

Høy platekontrast
Blant de forbedringer Agfa tilbyr i forhold til konkurrende produkter, er en tydeligere billeddannelse på den eksponerte platen. Det er et helt nytt og patentert system, Thermochromic Dye Technology, hvor eksponeringen samtidig farger det belyste området. Dette gjør det mulig å evaluere platen både visuelt og med måleapparater, akkurat som med vanlige fremkalte plater.

Azura TE har en betydelig høyere kontrast enn konkurrerende produkter på DoP-markedet.

Azura TE har en betydelig høyere kontrast enn konkurrerende produkter på DoP-markedet.

Handle with care
Agfa fremhever at platen er sylskarp og kan gjengi skrifter i ett punkt både positiv og negativ. Den kan kjøre opp til 75.000 trykk før slitasjen blir synlig. Ettersom platen ikke er gummiert skal den behandles med en viss forsiktighet i forbindelse med transport og montering. Platen er dagslysstabil, hvilket betyr at den kan tåle dagslys i opp til 24 timer før og etter eksponering – uten kvalitetstap.

Inn i kampen om DoP platene
Med dette produktet regner Agfa med å kunne betjene de små og mellomstore kommersielle trykkeriene på mainstream-markedet. Det dekker over at det ikke er en high-end/high-volume plate, men en plate som appellerer til noenlunde samme segment som f.eks. Azura TS platen. I dette segmentet har Fuji en stund vært representert med sin DoP-plate, og det er bl.a. disse kundene Agfa gjerne vil nå.

Stor tilfredshet hos testkunder
Agfa har i ett år hatt Azura TE i test hos ikke mindre enn 50 trykkerier verden over, og tilfredsheten er stor ifølge Agfa. Kundene fremhever den visuelle kontrasten, den raske innkjøringen og stabiliteten gjennom trykkingen som de avgjørende styrkene til Azura TE. Platen er tilgjengelig øyeblikkelig.

Agfa har i dag mer enn 10.000 Azura-installasjoner i hele verden.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *