Amedia satser stadig vekk på Russland

PUBLISERT: 5 januar 2015
OPPDATERT: 5 januar

I Russland eier Amedia Prime Print, en trykkerigruppe som består av seks trykkerier i byene Moskva, Voronezh, Nizhnij Novgorod, Ekaterinburg, Cheljabinsk og Novosibir. Til tross for de siste månedenes rubelstup og økonomisk krise i Russland, vil ikke Amedia endre vurderingene av eierskapet, dette skriver Dagens Næringsliv 26. desember.
Omsetningen i Russland står for omlag 8 % av Amedias totale omsetning. Selskapet har foretatt betydelige kutt på 500 millioner i Norge, og blant annet lagt ned trykkeriet på Borgeskogen.
Førsteamanuensis ved BI, Erik Wilberg, sier til DN at han tror Amedia har begynt en langsiktig avvikling av trykkerivirksomheten.

– Denne virksomheten i Russland har godt veldig bra, men uansett hvilket land du er i, er trykkerivirksomhet på lang sikt på hell. Amedia legger ned trykkeriet på Borgeskogen, og tar vare på muligheten til å nedskrive i Russland når de har sjansen, sier Wilberg, og legger til:

– Jeg tror dette bare er forsiktig forretningsførsel. Det heter jo i god regnskapsskikk at hvis det ligger fare for tap, så bør man nedskrive verdien.

Kilde: Dagens Næringsliv

Les videre

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Canon presenterer ny inkjetpresse og samarbeid med Heidelberg

Canon hadde noen overraskelser i ermet da de sparket i gang Drupa med en pressekonferanse, og Sign&Print var selvsagt på plass. Det var flere nyheter som ikke er nevnt tidligere.
canon_drupa_01

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1