Agfa introduserer eget skjærebord

PUBLISERT: 15 januar 2015
OPPDATERT: 15 januar

Agfa_acorta-367x300Acorta er et nytt automatisk skjærebord fra Agfa. Med Acorta sikter Agfa på å betjene kunder som i forveien har en Anapurna eller Jeti storformatprinter og som produserer sign og display-materialer i fast eller fleksibel form.
– Vi har utviklet et fullt integrert verktøy, som gjør det mulig for våre kunder å levere fullt ferdige produkter, fullstendig styrt fra vår Asanti workflow. Ved å styre det hele fra ett og samme workflow, gjør vi våre kunder i stand til å være mer produktive, sier Dominiek Arnout, Visepresident for Inkjet i Agfa Graphics.
Acorta har en rekke automatiske funksjoner som gjør det særdeles effektivt i produksjonen. Det gjelder automatisk lokalisering av objekt på skjærebordet, referansepunkter og objektets høyde for korrekt innstilling av skjæreposisjoner. Dermed unngås tidkrevende manuelle innstillinger.
Acorta har 40 individuelle vacuum-soner som automatisk aktiveres etter hvor materialet er plassert.
Acorta er et OEM produkt basert på italienske Elitrons Kombo SD. Den kommer innledningsvis i to varianter, som passer til henholdsvis Anapurna og Jeti modellene: Acorta HS 2016 og Acorta HS 3120.
Acorta lanseres på SGI Tradeshow i Dubai i disse dager og er øyeblikkelig tilgjengelig på verdensplan.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1