Tysk konvoluttgigant går for Svanen

SvenemerketDen største produsenten av konvolutter i Europa, Mayer-Kuvert-network, skal nå lage svanemerkede konvolutter. Mayer lager 20 milliarder konvolutter i året.

Mayer-Kuvert-network viser at det nordiske miljømerket Svanemerket også blir brukt internasjonalt. De har 40 fabrikker i 23 land og produserer hele 20 milliarder konvolutter per år. Det er fem tyske produksjonssteder som nå har blitt svanemerket.
Den tyske produsenten tar miljøansvaret svært alvorlig. De bruker papir som er kontrollert av Svanemerket og jobber for å redusere papirsvinn. Konvoluttene kan bli resirkulert. På taket til den enorme fabrikken er det solcelle-panel som forsyner deler av virksomheten med strøm. Mayer-Kuvert-network samler også regnvann som de bruker til å blande ut trykkfargen til konvoluttene. Alt dette for å redusere og effektivisere ressursbruken.
For å klare Svanemerket har Mayer-Kuvert-network også stilt ambisiøse krav til sine egne leverandører. Alle råvarene – papir, kjemikalier i trykkfarge, lim eller annet – er så miljøvennlige som mulig.
I Norge er det tradisjonsrike Lyche Konvolutt som forhandler konvolutter fra Mayer-Kuvert-network.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *