Heidelberg installerer den første 4D-printeren

PUBLISERT: 26 januar 2015
OPPDATERT: 26 januar

Jetmaster-390x241Heidelberg lanserte i fjor inkjet-printeren Jetmaster Dimension, som kan printe på tredimensjonale produkter, f. eks. fotballer. Det litt spesielle valget – å kalle den en 4D-printer – må bero på at den ikke er en 3D-printer i den gjengse oppfattelsen av det begrepet, men at den kan berike et 3D objekt (3D objekt + print = 4D?).
Nå har BVD Druck + Verlag i Lichtenstein installert den første Jetmaster Dimension. De har valgt å gå på luften med individuelle print på nettop fotballer, og for raskt å nå helt ut til brukerne har de samtidig lansert en nettside hvor man kan foreta sine bestillinger (se www.balleristo.com).
Forbrukerne etterspør i stadig høyere grad individualiserte produkter innenfor fottøy, sportsutstyr, møbler og biler. Inkjet er den ideelle løsning på dette. Med en Jetmaster Dimension kan man printe på sko, trøyer, caps, baller og mange andre ting i en kvalitet som overgår det meste av det man kjenner.
Stephan Plenz fra Heidelberg sier at de forventer at i løpet av overskuelig fremtid vil roboter med inkjethoder printe på busser, fly og tog.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676