HP skalerer PageWide-teknologien til storformat

PUBLISERT: 26 januar 2015
OPPDATERT: 26 januar

I kategorien små kontorer og hjemmekontorer (SOHO-markedet) har HP en stund vært leveringsdyktige på full-width-array inkjet-printere, som kan trykke i både sort/hvitt og farger. Nå er planen å benytte teknologien ytterligere ved å skalere printbredden opp. Dermed kan HP komme til å betjene de segmentene som etterspør tekniske tegninger, kort og plakater til f.eks. supermarkeder.

Full-width-array-teknologien gjør printeren langt hurtigere enn de traverserende storformatprintere vi kjenner i dag. Og i forhold til mange printere som benyttes til teknisk dokumentasjon, printer HPen i fire farger til omtrent samme pris som sort.

– På nåværende tidspunkt er det vanskelig å produsere store formater i 4-fargers trykk både hurtig og billig. Med PageWide-teknologien kombineres disse tre tingene, så et 4-fargetrykk koster noenlunde det samme som et trykk fra en teknisk sort/hvitt-printer, forteller Thomas Valjak, Visepresident for HP Large Format Design Business.

HP vil i første omgang fokusere på trykk av teknisk dokumentasjon, men man forestiller seg at man raskt vil kunne rette fokus mot grafiske designere og mindre grafiske virksomheter.

De nye storformat PageWide printerne fra HP vil være kommersielt tilgjengelige fra tredje kvartal i år, men vil allerede bli vist på Sign & Digital i England i mars, og senere på FESPA.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676