UPM stenger ytterligere tre papirmaskiner

PUBLISERT: 26 januar 2015
OPPDATERT: 21 mars

Papirproducenten UPM stenger tre papirmaskiner permanent. Det dreier seg om papirmaskiner på fabrikkene i Kaukas og Jämsänkoski i Finland samt Shotton i England.
Stengningen er et ledd i planen om å forbedre inntjeningen med 150 millioner euro samt å tilpasse kapasiteten til etterspørselen i Europa og USA generelt. Denne beslutningen følger i kjølvannet på beslutningen om å stenge en papirmaskin i Chapelle i Frankrike.
Samlet sett betyr dette at UPM reduserer kapasiteten av ubestrøket og bestrøket magasinpapir med ca 460.000 tonn om året og avispapir med 215.000 tonn.
Et annet ledd i planen er å sentralisere de amerikanske og europeiske supply chain-aktiviteter, hvilket betyr at kontorene i Tampere i Finland og Altrincham i England flyttes til Augsburg og Dörpen i Tyskland. Medarbeidere som ønsker å flytte med vil bli kraftigt støttet av UPM, heter det i pressemeddelelsen.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag