3d-printer takler internasjonal fargestandard

PUBLISERT: 9 mars 2015
OPPDATERT: 9 mars

mcor_iris_icc-390x244Den irlandske 3d-printerutvikleren Mcor oppgraderer sin 3d-printer Mcor Iris som et ledd i å gjøre teknikken mer korrekt i fargegjengivelsen. Iris er en 3d-printer som benytter vanlige papirark og vannbasert lim som byggemateriale for å bygge i tre dimensjoner. Dessuten har den innebygget inkjetteknologi for å gi objektene farge.
Med oppdateringen utsendes alle Iris-modeller nå med en ICC-profil, hvilket innebærer at all produksjon skjer i overensstemmelse med industristandarden. I praksis innebærer det at fargene i en 3d-modell skal se likedan ut i den programvaren som er benyttet for å lage modellen som når den forlater 3d-printeren.
– Korrekte farger er viktig, spør hvilken formgiver eller markedsfører som helst, sier Dr Conor MacCormack, administrerende direktør for Mcor Technologies. Det er grunnen til at vi har standarder. Derfor har vi nå som første 3d-printerutvikler anvendt standarden. En firmalogo kommer til å se likedan ut på dataskjermen som på en modell produsert i en Mcor Iris.
Den ICC-profilen som Mcor benytter ligger innebygget i firmaets nyeste versjon av driverrutinen Slice IT.
Mcor slipper også en ny funksjon som automatisk skal forberede 3d-filer for 3d-printing. Funksjonen skal hjelpe geometrier i filen som kan forvanske produksjonen.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676