Første Landa betatest til sommeren

imgPrintNanoDet var med stor ståhei at Landa lanserte sin nanografiske trykkmaskin på DRUPA i 2012. Siden den gang har informasjonen vært litt uregelmessig, men Landa forventer at de første beta-installasjoner skjer til sommeren i år.

Operatøren i fokus
I desember hørte vi at utviklingen tok litt lenger tid på grunn av kvalitetsproblemer og at konstruksjonen viste seg å være uhensigtsmessig for operatøren. Og nettop designet av hensyn til operatøren ligger Landa på hjertet. For som Gilad Tzori, visepresident for produktstrategi, sier: – For mange år siden satt en traktorsjåfør ute i det fri i all slags vær. Siden da kom det lukkede kabiner, støydemping, aircondition og radiosystemer og produktiviteten steg markant. Vi har den samme tilgangen til operatørplassen ved trykkmaskinen. Operatøren skal ha maksimal operatørkomfort, plassen skal være ergonomisk og gi operatøren lett tilgang til alle handlinger. Vi skal gi ham fornemmelsen av at han betyr noe, og at trykkmaskinen er under hans fulle kontroll.
Touchscreen-panelet er en del av dette, men overblikk og tilgjengelighet er en annen vesentlig del. Det er blant annet på denne bakgrunnen at operatørpulten er flyttet til utleggerbordet og snudd 45 grader, så man både kan se inspeksjonsarket, utleggingen, skjermen og de forskjellige prosessindikatorer samtidig.

Nanoink holder det som er lovet
– Vår Landa Nanoink leverer nå tydelig de resultatene vi har lovet, sier Gilad Tzori. – Vårt pigment har nanostørrelse, hvilket er under 100 nanometer, og det gir en lang rekke fordeler. Vi får ganske enkelt et større fargerom på grunn av lysdistribusjonen fra nanopartiklene. Det har især betydning i emballasjeindustrien, hvor man i stedet for spesialfarger kan benytte en vanlig kombinasjon av CMYK og likevel oppnår de fleste varemerkefarger.
Nanoink er vannbasert og kan ifølge Gidal Tzori trykke på alle substrater. – Vi trenger ikke priming, bonding, forbehandling eller annen optimering av substratet for å kunne trykke på det. Du kan bruke nøyagtig de samme substratene som du bruker i din flexopresse eller emballasjemaskin, avslutter Gilad Tzori.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: