Første Landa betatest til sommeren

PUBLISERT: 16 mars 2015
OPPDATERT: 16 mars

imgPrintNanoDet var med stor ståhei at Landa lanserte sin nanografiske trykkmaskin på DRUPA i 2012. Siden den gang har informasjonen vært litt uregelmessig, men Landa forventer at de første beta-installasjoner skjer til sommeren i år.

Operatøren i fokus
I desember hørte vi at utviklingen tok litt lenger tid på grunn av kvalitetsproblemer og at konstruksjonen viste seg å være uhensigtsmessig for operatøren. Og nettop designet av hensyn til operatøren ligger Landa på hjertet. For som Gilad Tzori, visepresident for produktstrategi, sier: – For mange år siden satt en traktorsjåfør ute i det fri i all slags vær. Siden da kom det lukkede kabiner, støydemping, aircondition og radiosystemer og produktiviteten steg markant. Vi har den samme tilgangen til operatørplassen ved trykkmaskinen. Operatøren skal ha maksimal operatørkomfort, plassen skal være ergonomisk og gi operatøren lett tilgang til alle handlinger. Vi skal gi ham fornemmelsen av at han betyr noe, og at trykkmaskinen er under hans fulle kontroll.
Touchscreen-panelet er en del av dette, men overblikk og tilgjengelighet er en annen vesentlig del. Det er blant annet på denne bakgrunnen at operatørpulten er flyttet til utleggerbordet og snudd 45 grader, så man både kan se inspeksjonsarket, utleggingen, skjermen og de forskjellige prosessindikatorer samtidig.

Nanoink holder det som er lovet
– Vår Landa Nanoink leverer nå tydelig de resultatene vi har lovet, sier Gilad Tzori. – Vårt pigment har nanostørrelse, hvilket er under 100 nanometer, og det gir en lang rekke fordeler. Vi får ganske enkelt et større fargerom på grunn av lysdistribusjonen fra nanopartiklene. Det har især betydning i emballasjeindustrien, hvor man i stedet for spesialfarger kan benytte en vanlig kombinasjon av CMYK og likevel oppnår de fleste varemerkefarger.
Nanoink er vannbasert og kan ifølge Gidal Tzori trykke på alle substrater. – Vi trenger ikke priming, bonding, forbehandling eller annen optimering av substratet for å kunne trykke på det. Du kan bruke nøyagtig de samme substratene som du bruker i din flexopresse eller emballasjemaskin, avslutter Gilad Tzori.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676