Adobe lanserer Document Cloud

PUBLISERT: 17 mars 2015
OPPDATERT: 17 mars
Fill & Sign appen
Fill & Sign appen

En ny versjon av det velkjente PDF-programmet Adobe Acrobat er kjernen i Adobes nye skybaserte løsning for digital håndtering av dokumenter. Samtidig betyr dette nok en omlegging av et av Adobes forretningsområder fra et program med fast pris til en abonnementsbasert tjeneste. Med Adobe Document Cloud kan man bl.a. skanne papirdokumenter med smarttelefonen og konvertere dem til filer som kan redigeres og signeres digitalt. Nye tall fra IDC viser at 80 prosent av alt dokumentarbeid fortsatt ikke er digitalisert. Derfor vil Adobe med den nye løsningen endre dokumenthåndtering på linje med endingene for film, TV og bøker.

Adobe Document Cloud («DC») består av en rekke integrerte tjenester hvor man kan opprette, lese, godkjenne, signere og følge opp dokumenter, både på stasjonære og mobile enheter. Man kan også lagre dokumenter på nettet og dele dem med andre. Adobes kjente PDF-program Adobe Acrobat vil fra nå av hete Acrobat DC.

– Det har vært snakk om det papirløse samfunn i mange år. Men faktum er at mens bransjer som film, TV og musikk for lengst har flyttet over til digitale formater, holder vi fortsatt fast på det analoge papiret. Det meste av dokumentarbeidet foregår fortsatt på papir. Med vår tjeneste ønsker vi å sette fart på utviklingen og sikre at arbeidet med forretningskritiske dokumenter som kontrakter og skjøter i fremtiden blir digitalisert og lett tilgjengelig for alle, for eksempel via smarttelefon og nettbrett, sier Jenny Höglund, nordisk markedssjef for Document Cloud hos Adobe.

Adobe Reader skifter også navn, til Acrobat Reader DC. Dette er gratisprogrammet mottakeren må ha for å lese dokumentene som er produsert med Acrobat DC. Hver dag installeres dette programmet mer enn 400.000 ganger på en mobil enhet.

Med to nye apper, Acrobat Mobile og Fill & Sign, kan brukere opprette, redigere, kommentere og signere dokumenter direkte på smarttelefoner og nettbrett. Man kan bruke kameraet på smarttelefonen som en skanner som raskt konverterer papirdokumenter til digitale filer som kan redigeres og signeres.

– Det har tidligere vært en utfordring når dokumentene skulle signeres fordi det ofte innebar at de ble skrevet ut, undertegnet og deretter skannet. Det var altså en prosess fra PDF til papir og tilbake til PDF. I en tid hvor vi bruker ting som BankID og mobilbetaling virker dette som en levning fra fortiden. Nå får alle muligheten til å signere direkte på en digital enhet, og dermed spare både tid og toner i kontormaskinene, sier Höglund.

Gratis eSign Services (tidligere Adobe EchoSign) er inkludert i alle typer abonnement på Acrobat DC, som er en del av både Document Cloud og Creative Cloud. Dette betyr at man kan sende og signere et dokument elektronisk fra hvilken som helst enhet uten å betale ekstra.

Acrobat er en viktig del av Adobe Creative Cloud, som gir kreative brukere muligheten til å arbeide med PDF-filer overalt, legge til elektroniske signatur og muligheten til å synkronisere med Creative Cloud. Kunder i Creative Cloud vil ha tilgang til Document Cloud gjennom Acrobat DC, som vil bli inkludert i CC-medlemskapet.

I dag er Adobe Document Cloud eSign Services integrert med Adobe Experience Manager, som skaper en sømløs kundeopplevelse på tvers av web og mobile nettsteder. I fremtiden vil Adobe også integrere elementer fra Marketing Cloud, for å hjelpe virksomheter med å spore, teste, måle og administrere dokumenter og gi samme mulighet for synlighet og samhandling som markedsførere har i arbeidet med digitalt markedsinnhold.

Pris og tilgjengelighet

Adobe Document Cloud og Acrobat DC forventes å være tilgjengelig i løpet av de neste 30 dagene. Ved å abonnere på Acrobat allerede i dag får kunder automatisk den nye Acrobat DC og Document Cloud for fort de er tilgjengelige. Acrobat DC vil bli tilbudt som både abonnement og enkeltlisens.

Les mer hos Adobe.

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1