Invercote G for digitaltrykk

– For oss som tilbyr stiv kartong med høyeste kvalitet innebærer den eksplosive utviklingen av digitaltrykt emballasje store muligheter, sier Fredrik Lisinski.

– For oss som tilbyr stiv kartong med høyeste kvalitet innebærer den eksplosive utviklingen av digitaltrykt emballasje store muligheter, sier Fredrik Lisinski.

Med utviklingen av digitale trykkpresser i stadig større format og en kraftig økt interesse for digitalt emballasjetrykk oppgraderer nå Iggesund sitt flaggskipsprodukt Invercote G med en ny motsidebestrykning. Oppdraget var å utvikle en motside med forbedrede trykkegenskaper i såvel offset som digitaltrykk uten å gi avkall på følelsen som har vært produktets signatur.

– Vi vil ikke at våre kunder skal måtte velge mellom bra trykkbarhet i digitale applikasjoner og førsteklasses emballasjeegenskaper i form av designbarhet, stivhet og styrke i materialet, sier Fredrik Lisinski, ansvarlig for utviklingen av Iggesund Paperboards salg til digitaltrykk.
– Vi ser nærmest en eksplosjon av kartongemballasjer på markedet for digitaltrykk. For oss som tilbyr stiv kartong er det en fantastisk utvikling med personalisering eller regionalisering av emballasjer og etiketter som kan sette fart på salget. Presser tilpasset høyere overflatevekter og nytt etterbehandlingsutstyr gjør at mulighetene øker, samtidig som større arkformat baner veien for bedre trykkøkonomi.

Med den oppgraderte Invercote G, som rulles ut på markedet i løpet av våren, kommer Iggesund Paperboard til å ha en komplett portefølje for digitale applikasjoner. Dagens Invercote G er sertifisert for flere ulike digitale trykkteknikker og anerkjent blant digitaltrykkere som vil arbeide med stødigere og tyngre materialer.

– Til det kommer nye anvendelsesområder som man ikke engang kunne forestilla seg. Hvem kunne for 15, eller til og med for 10 år siden forestille seg at kalendere med barnebarnsbilder i fem eksemplarer, eller fotobøker i tre eksemplarer skulle kunne være ryggraden i et trykkeris økonomi, sier Peter Lisinski.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *