Invercote G for digitaltrykk

PUBLISERT: 17 mars 2015
OPPDATERT: 17 mars
– For oss som tilbyr stiv kartong med høyeste kvalitet innebærer den eksplosive utviklingen av digitaltrykt emballasje store muligheter, sier Fredrik Lisinski.
– For oss som tilbyr stiv kartong med høyeste kvalitet innebærer den eksplosive utviklingen av digitaltrykt emballasje store muligheter, sier Fredrik Lisinski.

Med utviklingen av digitale trykkpresser i stadig større format og en kraftig økt interesse for digitalt emballasjetrykk oppgraderer nå Iggesund sitt flaggskipsprodukt Invercote G med en ny motsidebestrykning. Oppdraget var å utvikle en motside med forbedrede trykkegenskaper i såvel offset som digitaltrykk uten å gi avkall på følelsen som har vært produktets signatur.

– Vi vil ikke at våre kunder skal måtte velge mellom bra trykkbarhet i digitale applikasjoner og førsteklasses emballasjeegenskaper i form av designbarhet, stivhet og styrke i materialet, sier Fredrik Lisinski, ansvarlig for utviklingen av Iggesund Paperboards salg til digitaltrykk.
– Vi ser nærmest en eksplosjon av kartongemballasjer på markedet for digitaltrykk. For oss som tilbyr stiv kartong er det en fantastisk utvikling med personalisering eller regionalisering av emballasjer og etiketter som kan sette fart på salget. Presser tilpasset høyere overflatevekter og nytt etterbehandlingsutstyr gjør at mulighetene øker, samtidig som større arkformat baner veien for bedre trykkøkonomi.

Med den oppgraderte Invercote G, som rulles ut på markedet i løpet av våren, kommer Iggesund Paperboard til å ha en komplett portefølje for digitale applikasjoner. Dagens Invercote G er sertifisert for flere ulike digitale trykkteknikker og anerkjent blant digitaltrykkere som vil arbeide med stødigere og tyngre materialer.

– Til det kommer nye anvendelsesområder som man ikke engang kunne forestilla seg. Hvem kunne for 15, eller til og med for 10 år siden forestille seg at kalendere med barnebarnsbilder i fem eksemplarer, eller fotobøker i tre eksemplarer skulle kunne være ryggraden i et trykkeris økonomi, sier Peter Lisinski.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1