Antalis styrker sine klimaforpliktelser ved å støtte Cap COP 21

PUBLISERT: 8 april 2015
OPPDATERT: 21 mars

Antalis er Europas ledende papir-, visuell kommunikasjons- og emballasjegrossist og nr.2 i verden, med virksomhet i 44 land. Denne posisjonen betyr at Antalis har et viktig CSR ansvar og spesielt i kampen mot klimaendringene. Cap COP21 tilbyr en rekke profesjonelle og samarbeidende arrangementer gjennom 2015 og avsluttes med en Europeisk studie på hvordan klimasaker er mottatt av Europeiske innbyggere. Første arrangement skjer 9. april med en paneldiskusjon. Antalis er en partner i arrangementet og vil sitte sammen med bedrifter som har forpliktet seg på samme måte for miljøet. Dette er en mulighet for Antalis å presentere de mange målingene påkrevd for å beskytte miljøet, belyse gode erfaringer og la papirindustrien bli hørt, en industri som ofte feilaktig blir beskylt for å være ansvarlig for avskogingen.
– Klimaendringene er et globalt tema som vi må finne lokale løsninger for. Papirindustrien har gjort en stor innsats for å beskytte miljøet. Dette er et av budskapene vi vil kommunisere på COP 21, sier Olivier Guichardon, CSR Direktør i Sequana, eier av Antalis.

Antalis distribuerer omkring 2 millioner tonn papir hvert år. Siden trær er hovedråvaren ved produksjon av papir, søker firmaet å sikre absolutt gjennomsiktighet og sporbarhet av råvarene, bl.a. gjennom å støtte utviklingen og sertifiseringen av bærekraftige skoger, 75% av produktene Antalis selger er PEFC eller FSC sertifisert. Antalis fremmer også bruk av resirkulert papir.

Hos Antalis i Norge kan man få klimakompensert sine papirinnkjøp, og det finnes en mengde miljøinformasjon, bl.a. brosjyren «Det grønne papiret» og en video «Did you know» som finnes på antalis.no.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag