LaserTryk går inn i digital tekstilproduksjon

PUBLISERT: 13 april 2015
OPPDATERT: 21 mars

LaserTryk.dk har investert i to Epson SureColor SC-F2000 DTG-printere (Direct To Garment), som kan printe på både T-shirts, vesker og andre tekstilprodukter. Printeren kan skrive på materialer som er helt opp til 25 mm tykke.

lasertryk-small

Vi innsourcer og forbedrer servicen
Med to printere – og tilførende pre-treat-maskiner – er det oppgaver nok til at Lasertryk.dk kan beskjeftige en mann, som utelukkende tar seg av tekstilprint.
– Det er oppgaver nok. Med denne løsningen kan vi innsource noen av de oppgavene vi tidligere fikk produsert andre steder, nå kan vi selv sikre kvaliteten og produksjonen. Vi rammer også et marked hvor vi kan levere ekstremt hurtig og med en meget høy kvalitet som man ellers ikke ser i markedet. Så vi synes at vi har grunn til å have ambisiøse forventninger til markedet, sier Svend Brandt, produksjonssjef på LaserTryk.

Startomkostningene reduseres markant
– Ved å kunne printe i stedet for tradisjonelt å trykke T-sskjorter blir vi med en gang mye mer fleksible, og vi kan nå levere vesentlig raskere enn tidligere. Før var det forholdsvist dyrt å produsere et lite antall T-skjorter, fordi det er store startomkostninger i den tradisjonelle trykkeprosessen. Nå kan vi printe, vi kan gjøre det raskt, og prisen er konkurransedyktig også ved print av en enkelt T-skjorte, fremhever produksjonssjef, Svend Brandt, Lasertryk.dk.
Lasertryk.dk hører til blant de aller største danske trykkerivirksomhetene og mottar typisk ordre fra både virksomheter og privatpersoner via nettet. Kundens bestilling skal derfor kunne gå i produksjon omgående.

Online prisberegner
For å gjøre det lett for kundene å beregne prisen på T-skjorter har Lasertryk.dk lansert en online prisberegner, hvor kunden kan regne ut prisen med det samme. Prisberegneren justerer automatisk prisen etter hvor lang tid det tar å printe, og etter hvor mye blekk oppgaven sannsynligvis krever.

Fokus på kvalitet og miljø
– Vi opplever et konkurransepress, ikke bare på prisen men også på kvaliteten. Derfor betyr det mye for oss at Epsons estimat på blekk og forbruk holder, og det ser det klart ut til å gjøre. I Lasertryk.dk er vi Svanemerket, derfor er det ikke likegyldig for oss hvilken type blekk og hvilken type maskin vi bruker – det har også spilt vesentlig inn for vår beslutning, påpeker Svend Brandt.

Les videre

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1