LaserTryk går inn i digital tekstilproduksjon

PUBLISERT: 13 april 2015
OPPDATERT: 21 mars

LaserTryk.dk har investert i to Epson SureColor SC-F2000 DTG-printere (Direct To Garment), som kan printe på både T-shirts, vesker og andre tekstilprodukter. Printeren kan skrive på materialer som er helt opp til 25 mm tykke.

lasertryk-small

Vi innsourcer og forbedrer servicen
Med to printere – og tilførende pre-treat-maskiner – er det oppgaver nok til at Lasertryk.dk kan beskjeftige en mann, som utelukkende tar seg av tekstilprint.
– Det er oppgaver nok. Med denne løsningen kan vi innsource noen av de oppgavene vi tidligere fikk produsert andre steder, nå kan vi selv sikre kvaliteten og produksjonen. Vi rammer også et marked hvor vi kan levere ekstremt hurtig og med en meget høy kvalitet som man ellers ikke ser i markedet. Så vi synes at vi har grunn til å have ambisiøse forventninger til markedet, sier Svend Brandt, produksjonssjef på LaserTryk.

Startomkostningene reduseres markant
– Ved å kunne printe i stedet for tradisjonelt å trykke T-sskjorter blir vi med en gang mye mer fleksible, og vi kan nå levere vesentlig raskere enn tidligere. Før var det forholdsvist dyrt å produsere et lite antall T-skjorter, fordi det er store startomkostninger i den tradisjonelle trykkeprosessen. Nå kan vi printe, vi kan gjøre det raskt, og prisen er konkurransedyktig også ved print av en enkelt T-skjorte, fremhever produksjonssjef, Svend Brandt, Lasertryk.dk.
Lasertryk.dk hører til blant de aller største danske trykkerivirksomhetene og mottar typisk ordre fra både virksomheter og privatpersoner via nettet. Kundens bestilling skal derfor kunne gå i produksjon omgående.

Online prisberegner
For å gjøre det lett for kundene å beregne prisen på T-skjorter har Lasertryk.dk lansert en online prisberegner, hvor kunden kan regne ut prisen med det samme. Prisberegneren justerer automatisk prisen etter hvor lang tid det tar å printe, og etter hvor mye blekk oppgaven sannsynligvis krever.

Fokus på kvalitet og miljø
– Vi opplever et konkurransepress, ikke bare på prisen men også på kvaliteten. Derfor betyr det mye for oss at Epsons estimat på blekk og forbruk holder, og det ser det klart ut til å gjøre. I Lasertryk.dk er vi Svanemerket, derfor er det ikke likegyldig for oss hvilken type blekk og hvilken type maskin vi bruker – det har også spilt vesentlig inn for vår beslutning, påpeker Svend Brandt.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag