Danske trykksaker øker fortsatt i Norge

eksport-285x200

Danskenes eksportmarkeder i tall. Klikk på bildet for å se det større.

I 2013 økte utflaggingen av norske trykkoppdrag til Danmark med 31,1 prosent, og den totale verdien målt i danske kroner kom opp i 757,5 millioner.

Tallene fra den danske grafiske bransjen er hentet fra Danmarks Statistik. Norge troner klart på toppen av listen over Danmarks eksportmarkeder innen grafisk industri. Sverige er nummer to med 607 millioner (nedgang på 2 %), mens Tyskland er nummer tre med 198,7 millioner danske kroner. USA øker med 113,1 prosent i 2013, og kommer med 75,5 millioner opp på femteplass på listen.

Norge – et eksporteventyr

Den kraftige veksten i Norge legger ingen demper på ytterligere danske ambisjoner på det norske trykkmarkedet.
– Det er blant annet det høye norske lønnsnivå som er med på å sette landets t

Publisert av: 

Del artikkelen


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: