Digitale publiseringsverktøy i voldsom vekst

PUBLISERT: 15 april 2015
OPPDATERT: 21 mars

Det amerikanske analysefirmaet InfoTrends forutser at markedet for digitale publiseringsverktøy vil ha en vekst på over 25 % per år i de neste fem årene. Dette skyldes at stadig flere firmaer ser nødvendigheten i å profilere seg mer på de digitale plattformene. Digital publisering har blitt en nødvendighed som strekker seg utover det å legge ut pdfer og e-paper på nettet. Rapporten deres fra februar i år har tre hovedkonklusjoner:

  • 90 % av alle virksomheter har eller beveger seg mot elektronisk dokumentasjon.

  • Det finnes mellom 60 og 80 digitale publiseringsløsninger, men bransjen er dominert av noen få store.

  • Markedet for digitale publiseringsløsninger vil stige med 25 % per år de neste fem årene.

Rapporten sammenligner syv markedsledende produkter på en rekke egenskaper, og fastslår at Quark står særdeles godt rustet til kampen om den store veksten. Det legges blant annet vekt på at Quark er veletablert i enterprise-segmentet (til forskjell fra publiseringssegmentet), at de har en høy grad av automatisering i layout-, produksjons- og distribusjonsfasen, og at de kan publisere på mange forskjellige plattformer, inklusive mobil, HTML5 og XML.

Rapporten om digital publisering kan lastes ned her

Les videre

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Aksell styrker sin kapasitet sammen med Ricoh

Ricoh Norge kunngjør signeringen av en betydelig ny ordre med Aksell i forbindelse med Drupa-messen i Düsseldorf. Avtalen gjelder tonerpressen Ricoh Pro C9500 som ble lansert i fjor høst.
Ricoh Aksell

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676