Er QR-koder effektive?

PUBLISERT: 15 april 2015
OPPDATERT: 15 april

De er ikke lenger nye, og de blir av mange oppfattet som litt klossete forsøk på å kople den trykte og mobile verden sammen. Men en amerikansk undersøkelse viser at det er snakk om et effektivt kommunikasjonsverktøy. Ifølge en artikkel på nettstedet digitalnirvana.com er det 5 gode grunner til at QR-koder virker:

  1. Vi lever i en smarttelefon-verden

  2. Vi er avhengige av våre smarttelefoner

  3. Mellom 30 og 40 % av smarttelefonbrukerne har prøvd å skanne en QR-kode

  4. Av disse har omkring 40 % foretatt et kjøp som følge av dette

  5. QR-koder er den moderne rabattkupongen

Det skal understrekes at undersøkelsen det refereres til er amerikansk, men utbredelsen sv smarttelefoner er ikke mindre i Norge. Tro om vi ville reagere på samme måte hvis QR-tilbudene var like utbredte her som i USA?
Les artikkelen 
her.

Eller her:

QRCode-3

Les videre

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

IRM-tall: Tøffe tider for trykte medier

Trykte medier fortsetter å tape terreng når det gjelder annonseinvesteringer, mens annonsering på internett øker. Dette viser IRMs årsstatistikk for 2023.
IRM kollage

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1