Trykk små datalag på trykksaken

PUBLISERT: 20 april 2015
OPPDATERT: 20 april

vtt_worm_printing_webDen finske teknologiske forskningsorganisasjonen VTT har utviklet en metode for å trykke såkalte Write-Once-Read-Many (WORM)-minnefelt på grafiske produkter. Teknologien som benyttes er ganske enkel og krever ingen store investeringer.
WORM-minnet kan idag trykkes direkte med enten fleksografi eller inkjet. Materialet som benyttes er basert på metalliske nanopartikler som antar fast form når de tilføres elektrisitet på noen få volt. Ettersom prosessen ikke er reversibel, kan ”minnetrykket” kun gjøres en gang.
– Vi forventer oss en massiv tilvekst innenfor trykt elektronikk, og denne typen aktiviteter er en viktig del av dette, sier Raimo Korhonen, ansvarlig for utviklingsavdelingen ved VTT.
VTT sine forskere ser for seg bruksområder for lavkostnads WORM minnefelt i sensorbaserte applikasjoner, original produktmerking, spillkort, interaktiv emballasje og produktinformasjonskort (f.eks. brukerundersøkelser).
VTT ser seg nå om etter en samarbeidspartner som kan markedsføre og kommersialisere produktet som de har patentert.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324