Adobe: Lightroom i nye klær

PUBLISERT: 27 april 2015
OPPDATERT: 27 april

Ny Lightroom CC i Adobe Creative Cloud Photography 

Adobe lanserer nye versjoner av sitt populære fotoredigeringsprogram, Lightroom. Lightroom CC blir ny del av abonnementstjenesten Adobe Creative Cloud Photography plan, som også inkluderer Photoshop CC, skyfunksjoner og mobile tjenester. Nye Lightroom 6 har samme nye funktioner – dog uten Creative Cloud-fordelene. Begge har opp til 10 ganger hurtigere redigeringstid.

 Med den nye versjonen av Lightroom CC og Photoshops magi vil Adobe Creative Cloud Photography gi fotografer muligheten til å omskape fotografier til flotte og iøyenfallende bilder og synkronisere dem på sine iPad-, iPhone- eller Android-enheter og enkelt dele dem på sosiale medier.Med de nye funksjonene gjør  Adobe Creative Cloud Photography profesjonelle verktøy tilgjengelig for alle fotoentusiaster – enten de tar bilder med smarrtelefon eller DSLR-kamera.

– Fotografer på alle nivåer drives av en lidenskap for å fange det perfekte bilde og gjøre det unikt, sier Anna Rose, Adobes nordiske marketingsjef for CC Individual. – Enten du tar bilder med DSLR eller smarttelefon, gir nye Lightroom CC og resten av Creative Cloud Photography plan deg nødvendige verktøy for enkel organisering, redigering og deling av bildene.

Rediger bilder 10 ganger raskere!

Den nye versjonen av Lightroom CC inneholder blant annet en HRD Merge-funksjon som gjør det mulig å kombinere billder tatt med ulike eksponeringsinnstillinger, og Panorama Merge-funksjonen kan samle flere bilder til ett panoramabilde. Lightroom CC har også ansiktsgjenkjennelse for rask, enkel kategorisering av familie- og vennebilder og nye GPU-forbedringer for opptil 10 ganger raskere  redigering.

– Med Ligthroom CC trenger du ikke hoppe mellom programmer og enheter. Du kan både merge og redigere bilder og lage slideshow samtidig – og dele alt sammen på sosiale medier og dine andre enheter. Dette gjør bilderedigering enkelere og langt hurtigere. sier Anna Rose.

Lightroom CC inneholder også en helt ny videofunksjon som gjør at man kan lage slideshow med redigerte bilder, video, musikk og andre effekter som panorering og zoom. De kreative presentasjonene kan enkelt og raskt deles i sosiale medier som Facebook, Flickr og Instagram.

Adobe lanserer også Lightroom 6, med samme nyheter som Lightroom CC – men uten Cloud- og mobil-funksjoner og Photoshop CC.

Priser og tilgjengelighet

Lightroom CC blir tilgjengelig i Creative Cloud Photograpy Plan, som koster 94 kr. i måneden eller Creative Cloud Complete Plan til 475 kr. pr. måned. Programmet vil også være tilgjengelig som enkeltprodukt bare til PC til 975 kr. og oppgradering til 550 kr.

Lightroom 6 kan lastes ned fra Adobe.no og koster 1.050 kr. Har man en eldre versjon av Lightroom kan man nøye seg med en opgradering av Lightroom 6 til 587 kr.

Les mer om den nye versjonen av Lightroom her.

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676