Alt om skrifttypenes historie i ny bok

PUBLISERT: 27 april 2015
OPPDATERT: 27 april

typsnitt1
Nå kan du lære deg alt om tall og bokstavers lange historie i skrifttypehåndboken Letter Fountain.
I boken går forfatterna så langt tilbaka som til menneskets første forsøk på å kommunisere med visuelle tegn og tegninger. Form og anatomi for hver bokstav i alfabetet, inklusive skilletegn og spesialtegn, undersøkes nøye med referanser til skriftdesign som henviser til viktige kunstverk og kunstbevegelser fra Gutenbergs tidsalder frem til i dag.
Oppmerksomhet får også estetikken i den digitale tidsalderen med anbefalinger av typografi, for eksempel valget av riktig skrifttype for et oppdrag.
Guiden avrundes med en inngående sammenlikning av sans-serif og serif-skrifter, et avsnitt om målesystemer og indikasjoner, råd omkring typografiske regler samt en håndbok for utvikling av digitale fonter.
Over 150 skrifttyper, deres opprinnelse og egenskaper, diskuteres i detalj med visuelle forklaringer i fullstendige tabeller, inklusive skala, vekt, mm.
Til slutt kommer et omfattende tillegg med hovedindeks, en skrifttypeindeks over mer enn 300 ulike skrifttyper, en indeks over mer enn 250 skrifttypeutviklere, en uttømmende indeks over skriftstøperier, en grafisk ordbok samt forslag til videre lesning.
Den opprinnelige hollandske utgaven Letterfontein ble sertifisert med ”Typographic Excellence” av Type Directors Club New York (TDC) i 2010. Den har dessuten mottatt en red-dot design award fra Design Zentrum Nordrhein-Westfalen i Tyskland.

Akademika selger den engelske utgaven av boken: Lenke

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

Slår et slag for trykte skolebøker

Bransjeorganisasjonen Intergraf tar opp spørsmålet om betydningen av trykte læremidler for elevenes leseforståelse. Dette skyldes de sterkt forverrede resultatene i den siste PISA-undersøkelsen. Også den norske regjeringen retter oppmerksomheten mot temaet etter et kunnskapsoppsummering fra Skjermbrukutvalget som peker i samme retning.
Skjermbruk

Visutech inngår samarbeid med Fujifilm

Visutech styrker sin markedsposisjon og utvider produktspekteret gjennom et samarbeid med Fujifilm.
johan_lidstrom

Nye utdannelser på gang i den grafiske bransjen

"Mediegrafikeren", slik vi har kjent den de siste årene, er nå splittet opp i flere forskjellige fagbrev, for bedre å møte bransjens behov og for å spisse kompetansen ytterligere inn mot de forskjellige områdene i bransjen, sier Line Hverven fra Opplæringssenteret.
Line_Hverven-scaled

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz