Alt om skrifttypenes historie i ny bok

PUBLISERT: 27 april 2015
OPPDATERT: 27 april

typsnitt1
Nå kan du lære deg alt om tall og bokstavers lange historie i skrifttypehåndboken Letter Fountain.
I boken går forfatterna så langt tilbaka som til menneskets første forsøk på å kommunisere med visuelle tegn og tegninger. Form og anatomi for hver bokstav i alfabetet, inklusive skilletegn og spesialtegn, undersøkes nøye med referanser til skriftdesign som henviser til viktige kunstverk og kunstbevegelser fra Gutenbergs tidsalder frem til i dag.
Oppmerksomhet får også estetikken i den digitale tidsalderen med anbefalinger av typografi, for eksempel valget av riktig skrifttype for et oppdrag.
Guiden avrundes med en inngående sammenlikning av sans-serif og serif-skrifter, et avsnitt om målesystemer og indikasjoner, råd omkring typografiske regler samt en håndbok for utvikling av digitale fonter.
Over 150 skrifttyper, deres opprinnelse og egenskaper, diskuteres i detalj med visuelle forklaringer i fullstendige tabeller, inklusive skala, vekt, mm.
Til slutt kommer et omfattende tillegg med hovedindeks, en skrifttypeindeks over mer enn 300 ulike skrifttyper, en indeks over mer enn 250 skrifttypeutviklere, en uttømmende indeks over skriftstøperier, en grafisk ordbok samt forslag til videre lesning.
Den opprinnelige hollandske utgaven Letterfontein ble sertifisert med ”Typographic Excellence” av Type Directors Club New York (TDC) i 2010. Den har dessuten mottatt en red-dot design award fra Design Zentrum Nordrhein-Westfalen i Tyskland.

Akademika selger den engelske utgaven av boken: Lenke

Les videre

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

For få utdannes – "Situasjonen begynner å bli kritisk"

At det utdannes for få blir påpekt som et stort urovarsel for den grafiske bransjen. Det betyr at antallet personer som rekrutteres uten formell opplæring til bransjen øker. Det går fram av en ny rekrutteringsrapport fra den svenske bransje-og arbeidsgiverorganisasjonen Grafiska Företagen.
eva_gluckman

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

Slår et slag for trykte skolebøker

Bransjeorganisasjonen Intergraf tar opp spørsmålet om betydningen av trykte læremidler for elevenes leseforståelse. Dette skyldes de sterkt forverrede resultatene i den siste PISA-undersøkelsen. Også den norske regjeringen retter oppmerksomheten mot temaet etter et kunnskapsoppsummering fra Skjermbrukutvalget som peker i samme retning.
Skjermbruk

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324