Avistrykkerinyheter: Fusjon og utflagging

PUBLISERT: 18 mai 2015
OPPDATERT: 21 mars
Et knippe nyheter om avistrykkerier
Et knippe nyheter om avistrykkerier

Fusjon: Agder inn i Nordsjø Media
Avisen Agder med base i Flekkefjord blir fusjonert inn i Nordsjø Media som har hovedkvarter i Bryne, melder avisen selv. Dermed er 138 års selvstendig avishistorie over, men Agder består som eget AS med eget styre, forteller redaktør Kristen Munksgaard. Han sier at det ikke vil skje noen endringer som følge av at Nordsjø overtar.

Finnmark Dagblad flytter trolig trykkingen til Alta?
Finnmark Dagblad var Vest-Finnmarks store mediebedrift, lokalisert med hovedkontor og trykkeri i Hammerfest. Via interne kilder i Finnmark Dagblad og Finnmarken, samt mediekonsernene Amedia og Polaris, har Ságat fått vite om nedlegginger, flytting, investeringsstopp og overtidsstopp. Amedia i Finnmark, med avisene Finnmark Dagblad, Finnmarken, Finnmarksposten og nettstedet iFinnmark, sliter økonomisk. Amedia vurderer nå å legge ned trykkeriet i Hammerfest, og overdra virksomheten til konkurrenten Polaris Trykk i Alta. Avisbudene i Hammerfest vil miste jobben, og et distribusjonsselskap vil ifølge Ságat overta. Det er i papirutgaven og eAvisa at Ságat kommer med disse opplysningene.

VG flagger ut trykking til Sverige etter 27 år hos Polaris Trykk.
Løssalgsavisen VG i Oslo har sagt opp trykkerikontrakten sin med Polaris Trykk og trykkingen flyttes til Østersund i Sverige. Dermed mistet Polaris Trykk en av sine aller største kunder.
– Fra 15. juni forsvinner VG. Da er det slutt etter at vi har trykket avisen i 27 år, fra 3. mai i 1988. VG har undertegnet en ettårskontrakt med trykkeriet. Da får vi se om vi greier å vinne tilbake kontrakten. Det vil være et mål for oss. Kontrakten med VG har vært veldig stor og veldig lønnsom, sier konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Trykk til Kampanje.

Les videre

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1