Bobst sender ny digital emballasjeprinter i betatest

PUBLISERT: 29 mai 2015
OPPDATERT: 29 mai

bobst_Digital2Det sveitsiske firmaet Bobst, som er mest kjent for sine løsninger til emballasjeindustrien, har nettopp annonsert deres første digitale printer til trykk på såvel bestrøket som ubestrøket papp.

Det er snakk om en 4-fargers printer, som kan lage personaliserte trykk i høy hastighet – helt opp til 200 meter i minuttet. Arkstørrelse kan være opp til 1,3 x 2,1 meter.

Jean-Pascal Bobst, administrerende direktør i Bobst, sier:
– Vi har lovet markedet en serie nye digitale løsninger. Nå, med den nye digitale printeren i betatest, kan man se at vi er godt på vei. Denne maskinen vil skape en revolusjon i markedet for trykk på bølgepapp, da den åpner en masse nye muligheter for produsentene av pappesker og deres kunder – varemerkeeierne.

Den første betainstallasjonen er hos det sveitsiske firmaet Model AG i Weinfelden, som omsetter for mer enn 700 millioner sveitserfranc i året.
Administrerende direktør for Model Group, Daniel Model, sier:
– Vi tror sterkt på at denne teknologien vil endre markedet for pappemballasje, og vi er stolte over å være de første til å teste maskinen.

Med Inkjet-teknologi fra Kodak oppnår Bobst ikke bare markedets høyeste oppløsning, men også en høy fargekvalitet med farger som er godkjent til sekundær matvareemballasje – et nøkkelparameter for mange i bransjen.
Utover dette er printeren også designet for å inngå i den typiske ferdiggjøringslinjen av nettopp pappemballasje. Betainstallasjon nummer to forventes i løpet av kort tid et annet sted i Europa.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz