Scandbook kjøper Print It

PUBLISERT: 3 juni 2015
OPPDATERT: 21 mars

ScandBook kjøper PRINT IT – danner ledende bokprodusent i Nordeuropa.

Styrene i ScandBook Holding AB  og Print-it UAB har offentliggjort sine avgjørelser om å gjennomføre en transaksjon der ScandBook kjøper aksjene i norske Print it. Transaksjonen vil danne en av Nordeuropas ledende bokprodusenter og er motivert av en sterk industriell logikk, da ScandBook og Print it kompletterer hverandre godt med hensyn til teknisk ekspertise, tjenestetilbud, kundedatabaser og geografisk dekning. ScandBook og Print it hadde den siste tolvmånedersperioden en sammenlagt omsetning på nærmere 300 millioner svenske kroner.
ScandBook og Print it er idag hver for seg to ledende nordeuropeiske bokprodusenter. Sammenslåingen gir det nye konsernet en ytterligere forsterket markedsposisjon og skaper forutsetninger for betydelige samordningsfordeler.

Det nye konsernet har muligheter til å tilby kundene et bredere produktutvalg og skaper forutsetninger for en langsiktig konkurransedyktig nordeuropeisk bokprodusent med spesialiserte produksjonsanlegg.
Print its omsetning i 2014 oppgas til tilsvarende ca 130 millioner svenske kroner. ScandBooks omsetning i samme periode oppgas til ca 170 millioner svenske kroner.

I og med transaksjonen blir Print its nåværende hovedeier Auris Holding AS den største enkelteieren i ScandBook med ca 29 % av stemmene og ca 48 % av kapitalen.
ScandBooks administrerende direktør, Magnus Breitenstein blir administrerende direktør i det nye konsernet.

– Markedet for produksjon av bøker gjennomgår store forandringer med ny teknikk som skaper både muligheter og utfordringer, sier Magnus Breitenstein. Den forestående sammenslåingen med Print it, i kombinasjon med investering i digital trykkteknikk gir oss forutsetninger å tilby kundene rask, fleksibel og kostnadseffektiv produksjon av bøker, samtidig som servicens andel av vår omsetning øker. Dette skaper gode forutsetninger for en langsiktig konkurransekraftig nordeuropeisk bokprodusent nær kunder og leverandører av papir.

– Vi har sterk tro på den industrielle enigheten i målene for sammenslåingen av disse to foretakene som kompletterer hverandre godt, sier Odd Rune Austgulen, styreleder og hovedeier i Print it. ScandBook har sin styrke i innbundne bøker, mens Print it har sin styrke i pocket. Foretakene har dessuten en betydelig overlapping i kundegrunnlaget.
– Vi forventer oss synergier både innen produksjon og på markedssiden, ved at den sammenslåtte organisasjonen kan arbeide mer effektivt, avslutter Austgulen.

ScandBooks hovedmarkeder er Sverige, Norge, Danmark og Finland. Dessuten har foretaket kunder i Tyskland, Storbritannia og Irland. Foretakets produksjon av svarthvite innbundne bøker samt pocketbøker foregår i Falun. ScandBooks forretningsidé er å skape lønnsomhet gjennom å være kundens førstevalg som samarbeidspartner. Visjonen er å utvikles til en integrert leverandør som tar ett helhetsgrep om bokforlagenes samtlige behov.

Print its hovedmarkeder er Norge, Sverige, Finland og Danmark. Dessuten selger de til alle de baltiske landene og Polen. De moderne produksjonsanleggene ligger i Klaipeda i Litauen. Foretaket er kjent fremfor alt for fleksibel og kostnadseffektiv produksjon av pocketbøker, men også for en betydelig produksjon av innbundne bøker med hardcover. Print it produserer dessuten displayer og annet arbeidsintensivt markedsføringsmateriale for forlagene. Eiendommene er logistisk strategisk plasserte med tanke på arbeidskraft, sjøtransport til Skandinavia samt landeveistransport til nærområdet i Europa.

Det utvidede nye Scandbook kommer til å ha en forsterket markedsposisjon med kunderelasjoner til praktisk tatt alle de større forlagene i Norden, og med mulighetene til å kunne produsere alle typer bøker.

Les videre

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Canon rigger for ytterligere vekst

Canon Norge styrker sitt salgsteam innen digital produksjon og trykkløsninger, og har ansatt Olle Stark som Account Manager for salg av printmedier/ark til både grafisk bransje og kontormarkedet.
Olle Stark

MBL: Lesertall viser fall for papiravisene

Ferske lesertall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL) viser at papiravisene har en samlet tilbakegang på 13 prosent det siste året. Nedgangen gjelder også magasiner.
newspaper-1595773_1280

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

Siste nytt

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Canon rigger for ytterligere vekst

Canon Norge styrker sitt salgsteam innen digital produksjon og trykkløsninger, og har ansatt Olle Stark som Account Manager for salg av printmedier/ark til både grafisk bransje og kontormarkedet.
Olle Stark

MBL: Lesertall viser fall for papiravisene

Ferske lesertall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL) viser at papiravisene har en samlet tilbakegang på 13 prosent det siste året. Nedgangen gjelder også magasiner.
newspaper-1595773_1280

Oppsummerer nytten av automatisering

Summa demonstrerer ikke bare én, men to arbeidsflytløsninger under Fespa. Dette for å vise kundene hvordan de kan effektivisere prosessene sine.
Summa-1024x768