FESPA undersøkelse viser stor optimisme

PUBLISERT: 8 juni 2015
OPPDATERT: 21 mars

FESPA Print Census – den største undersøkelsen noensinne på FESPA – viser seks store trender som påvirker det globale markedet for store formater og spesialprint. Mer enn 1200 respondenter fra hele verden mellom mai 2014 og april 2015 deltok i denne omfattende undersøkelsen. 50 prosent av svarene kommer fra USA, 42 prosent fra Europa og de resterende 8 prosentene fra Asia.

Respondentene kommer fra hele spekteret av trykkerier og et mindretall (8 prosent) kom fra leverandører. Studien er et resultat av et pågående samarbeid mellom Infotrends og FESPA.

1. Optimisme
Optimisme er en viktig trend blant bedriftseiere. 80 prosent er enten svært eller ganske optimistisk om sin egen virksomhets vegne og faktisk mer optimistisk på egne enn på bransjens vegne. Den enkeltes optimisme er basert på kommersiell suksess. Gjennomsnittlig inntekt i perioden 2007-2015 er mer enn doblet blant respondentene.

2. Etterspørselsdrevet utvikling
Kundene krever kort leveringstid, levering når det trengs, levering der det trengs, versjonskontroll og tilpassing. Minst 70 prosent forventer at disse trendene vil øke, eller i det minste holde seg på dagens nivå.
Godkjennelse av digitale prosesser – inkludert produksjonssystemer, arbeidsflyt, automatisering og web-to-print – er motivert av disse kundenes krav.

3. Endret produktmiks
De fire mest produserte produkttyper blant respondentene er:

  • Bannere 49 prosent.
  • Plakater 40 prosent.
  • Skilt 38 prosent.
  • Billboards 37 prosent.

Men det oppleves betydelig vekst i tekstilsegmentet for klesproduksjon, tekstiler for interiør og prøveproduksjon av emballasje. 80 prosent av respondentene sier at denne typen produkter vokser hos dem.

4. Digital teknologi er en mulighetsskaper
Over halvparten av de spurte svarte at de har intensjoner om å kjøpe utstyr for storformatprint, med en gjennomsnittlig forventet investering på rundt 100.000 euro.
27 prosent forventer å skulle kjøpe UV-printere, 21 prosent tekstilprintere, 16 prosent solventprintere og 14 prosent lateksprintere. Konturskjæremanskiner og laminatorer er på toppen av ønskelisten over utstyr for ferdiggjøring.
Investeringslysten er primært drevet av et ønske om å komme inn på nye markeder med nye produkter og tjenester.

5. Tekstilprint vokser i alle markeder
Som allerede beskrevet i punktene tre og fire er forventningen for digital tekstilprint stor. 27 prosent er allerede involvert i tekstilprint og 81 prosent forventer vekst i dette markedet. Digital utskriftsteknologi er et viktig verktøy.
Digital tekstiltrykk vil vokse i grafikkområdet, klær, interiør og industriell produksjon. I grafikkområdet forventes at tekstiler i stor skala vil erstatte bannere og soft signage.

6. Fremtidens sign og displayprint er integrert med digitale medier
Mer enn tre fjerdedeler av respondentene mener at elektroniske medier og LCD / LED-reklameskjermer vil ha en betydelig innvirkning på markedet. Og 36 prosent kan allerede se disse effektene. 31 prosent vil tilby sine kunder digital signage løpet av neste år.

Om undersøkelsen sier direktør for FESPA, Neil Fenton:
– FESPA Print Census viser en energisk og engasjert industri med ledere som har et klart og positivt bilde av fremtiden, og som vil høste fruktene. Resultatet understreker også at fokus på tekstiltrykk er viktig for våre medlemmer. Så vi vil fortsatt styrke vårt fokus på dette, blant annet gjennom våre FESPA Fabric Events og internasjonale konferanser om emnet.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324