Google Inc. blir Alphabet Inc.

google_390Gründerne av Google, Larry Page og Sergey Brin, kunngjorde i går at Google Inc. bytter navn til Alphabet Inc. Søkemotoren Google fortsetter å beholde sitt navn, men de fleste andre divisjonene av Google skal nå ligge under Alphabet Inc.

I et blogginnlegg  forklarer Larry Page hvorfor han mener det er på tide at Google omstruktureres.

Han skriver blant annet at man kan se nye Alphabet som en samling av selskaper, hvor Google er det største. Prosjektene som ligger lengst unna internettproduktene til Google skal nå utvikles under Alphabet, men søkemotoren Google skal beholde navnet. Tjenester som Youtube, Google Maps og Gmail skal fortsatt være en del av Google.

Larry Page blir konsernsjef for Alphabet, og Sergey Brin får tittelen president. Ny sjef for Google blir Sundar Picha.

Alphabet Inc. vil etter hvert være moderselskap for Google Inc., Nest Labs og Calico, såvel som andre forretningsvirksomheter som Google X, Google Capital og Google Ventures.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *