Over milliarden HP Indigotrykk i Norden på 12 måneder

PUBLISERT: 26 oktober 2015
OPPDATERT: 21 mars

I en pressemelding fra Visutech heter det at de nordiske HP Indigo-kundene til sammen har sprengt den første grensen på en milliard trykk i løpet av ett år. Dette regnet fra august 2014 til august 2015. Et fantastisk resultat som vitner om kundenes lønnsomhet og utvikling. Hertil kommer det at man nå for første gang, i september måned, har passert over 100 millioner HP Indigo-trykk på en enkeltmåned.

– At våre kunder fortsatt øker med nærmere 20% løpende, år etter år, er en sterk kvittering på vårt langsiktige samarbeid for å foredle våra kunder i den grafiske bransjen, sier Jan-Olof Jungersten, daglig leder hos Visutech AS.

Lønnsomheten avspeiles også i kundenes utbredning med flere og flere produkter for hver enkelt kunde/varemerkeeier. En målbevisst kostnadseffektivisering i kombinasjon med enkelhet og en sterk logistisk funksjon har styrket relasjonene til kundenes kunde.

– Kravet fra varemerkeeierne om å kunne gjøre mer for hver kunde skaper definitivt bedre lønnsomhet. Antallet grafiske leverandører blir stadig færre og da er det viktig med et bredere tilbud med god logistikk. Et større utvalg av produkter som kundene virkelig etterspør. Om utviklingen fortsetter som den gjør idag, kommer det bare til å finnes ca 80 private trykkerier igjen i Norden i løpet av fire til fem år, hvorav halvparten i Sverige, mener Jan-Olof.

Utviklingen påskynder dessuten integreringen mellom de ulike grafiske segmentene. Prosessgrafisk produksjon (emballasje), display (storformat) og markedsgrafisk produksjon (vanlige trykkerier) kommer stadig mer å smelte sammen til en og samme merverdikjede (”supply chain”).

– På de siste 12 årene har antallet trykkvolumer i Norden, produsert i HP-Indigo, økt med cirka 20% per år. Om ca fem år håper vi å passere neste milliard i volum med en fortsatt voksende lønnsomhet for våre kunder, avslutter Jan-Olof Jungersten.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag