Norsk fotokunstutstilling i New York

Norwegian Hallucinations by Manneraak er tittelen på Svein Bringsdals fotokunstutstilling i New York 23. og 24. oktober. Samtlige bilder er skrevet ut i Norge på Epson-printere.

norwegian_hallucinationsSvein Bringsdal er blant landets aller mest anerkjente fotografer. Han tar bilder av verdensberømte modeller for kunder som motehuset Chanel i Paris. Motemagasinet SVA Magazine han har grunnlagt blir distribuert i 26 land. Fotokunsten hans blir utstilt i inn- og utland og eies av blant andre statsminister Erna Solberg.

De siste årene har Bringsdal beveget seg mer i retning av kunstfoto. I 2004 debuterte han på høstutstillingen og har senere hatt en rekke utstillinger i inn- og utland. Neste er 23. og 24. oktober i Canoe Studioes i New York. Den har fått navnet Norwegian Hallucinations by Manneraak, mytiske landskapsmotiver med forskjellige teknikker som akrylmaling og fotografier på metallisk papir.

Epson og Svein Bringsdal har samarbeidet tett i en årrekke, blant annet i forbindelse med markedsføring, produksjon og trykk av SVA Magazine og print til utstillinger. Utstillingen i New York er intet unntak. Samtlige bilder er skrevet ut hos LUNDEBY & CO., som er blant landets største grossist, produsent og leverandør av presentasjonsprodukter til fotografer og fotoforretninger i Norden. Printavdelingen i selskapet bruker utelukkende Epson-printere og bistår sammen med Epson med både print og innramming.

– Jeg bruker mange teknikker på en rekke medier. Utskriftskvalitet som fargegjengivelse, detaljer, overganger og dybde på mediene er et nøkkelelement innen fotografi og fotokunst. Epson er en viktig støttespiller. Jeg får gode råd om markedsføring og ikke minst på det utskrifttekniske. Det er veldig verdifullt, spesielt overfor et kresent New York-publikum, sier Svein Bringsdal.

Tags: , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: