Norsk fotokunstutstilling i New York

PUBLISERT: 27 oktober 2015
OPPDATERT: 27 oktober

Norwegian Hallucinations by Manneraak er tittelen på Svein Bringsdals fotokunstutstilling i New York 23. og 24. oktober. Samtlige bilder er skrevet ut i Norge på Epson-printere.

norwegian_hallucinationsSvein Bringsdal er blant landets aller mest anerkjente fotografer. Han tar bilder av verdensberømte modeller for kunder som motehuset Chanel i Paris. Motemagasinet SVA Magazine han har grunnlagt blir distribuert i 26 land. Fotokunsten hans blir utstilt i inn- og utland og eies av blant andre statsminister Erna Solberg.

De siste årene har Bringsdal beveget seg mer i retning av kunstfoto. I 2004 debuterte han på høstutstillingen og har senere hatt en rekke utstillinger i inn- og utland. Neste er 23. og 24. oktober i Canoe Studioes i New York. Den har fått navnet Norwegian Hallucinations by Manneraak, mytiske landskapsmotiver med forskjellige teknikker som akrylmaling og fotografier på metallisk papir.

Epson og Svein Bringsdal har samarbeidet tett i en årrekke, blant annet i forbindelse med markedsføring, produksjon og trykk av SVA Magazine og print til utstillinger. Utstillingen i New York er intet unntak. Samtlige bilder er skrevet ut hos LUNDEBY & CO., som er blant landets største grossist, produsent og leverandør av presentasjonsprodukter til fotografer og fotoforretninger i Norden. Printavdelingen i selskapet bruker utelukkende Epson-printere og bistår sammen med Epson med både print og innramming.

– Jeg bruker mange teknikker på en rekke medier. Utskriftskvalitet som fargegjengivelse, detaljer, overganger og dybde på mediene er et nøkkelelement innen fotografi og fotokunst. Epson er en viktig støttespiller. Jeg får gode råd om markedsføring og ikke minst på det utskrifttekniske. Det er veldig verdifullt, spesielt overfor et kresent New York-publikum, sier Svein Bringsdal.

Les videre

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik