Finalistene i Nordic Creative Talent Award

PUBLISERT: 10 november 2015
OPPDATERT: 10 november
Dette er trofeet, "The Brick" som skal utdeles i Stockholm torsdag.
Dette er trofeet, «The Brick» som skal utdeles i Stockholm torsdag.

Juryen er ferdig med å vurdere alle nominasjonene til årets Nordic Creative Talent Award. Torsdag 12. november offentliggjøres åtte vinnere, to fra hvert land, under Adobes Creative Meet Up i Stockholm.

Dette er andre gang Adobe Nordic og tidsskriftet CAP&Design arrangerer konkurransen, som løfter frem lovende nordiske kreative talenter under 28 år. Hvem som helst har kunnet nominere personer de mente kvalifiserte seg.

De nominerte bedømmes ut fra kriteriene håndverk, unikhet, innovasjon og estetikk. Juryen, som består av Maja Folgerø (Norge), Digge Zetterberg (Sverige), Sebastian Gram (Danmark), Antti Hinkula (Finland) og Oskar Lübeck (Sverige), har valgt ut følgende finalister:

Norge:

Helene Egeland, illustratør og grafisk designer, tidligere i DDB og Kitchen, nå frilans i Strek av Helene Egeland
Martine Ström, grafisk designer i ANTI
Daniel Brokstad, grafisk designer, illustratør og fotograf i Daniel Brokstad Design & Photo

I Norden for øvrig:

Finland: Beatrice Borgström, Juho Röyhy, Joonas Sairilala og Jirka Väätäinen
Danmark: Julie Bjørnskov, Andreas Houmann, Frederik Louis Hviid, Torben Kjeldstrup og Mathias Høst Normark
Sverige: Emmy Danielsson, Linda Hurtig, Ermir Peci, Malin Strömblad og Tor Weibull

– Målet er å synliggjøre talentfulle unge kreative, enten de jobber i bransjen, er studenter eller nylig har fullført sine studier og er på vei ut i arbeidslivet. Det er lett for at all oppmerksomheten havner hos kreatører som jobber i byråer og gjør superkule oppdrag. Men vi ønsker å se utover dette og fokusere på individuelle ferdigheter og kreativitet, ikke hvilke prosjekter man har jobbet med, sier Anna Rose, nordisk markedssjef for digitale medier hos Adobe.

Les videre

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

FlexiPrint og Fespa Norway holder åpent hus

Onsdag 17.april inviterer FlexiPrint i Drammen alle Fespas medlemmer til Åpent Hus, i forbindelse med avvikling av den 63. generalforsamlingen i Fespa Norway.
flexiprint_logga

Konica Minolta lanserer ny B2-inkjet printer

Med sine 2400 m2 har Konica Minolta den syvende største standen på den grafiske messen Drupa. 150 personer vil stå for å ta imot de mange gjestene.
drupa24_konica

Åpen konferanse med nyttige temaer

Kunstig intelligens, hvordan hindre kriminelle å stjele bedriftens IT-systemer, næringsutvikling i nord, regjeringens initiativ til bedre balanse mellom digital og analog læring står på dagsordenen.
Jubileumsmøte mai 2024 - Programbilde

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1