Fortsatt digitalisering hos Nordvalls

PUBLISERT: 11 november 2015
OPPDATERT: 21 mars

Som ledende aktør på svensk og nordisk marked for etiketter fortsetter Nordvalls med en betydelig digitalisering av sin maskinpark.
hp_indigo_nordvalls
– Vi har fylt vår første HP Indigo WS6800 mer og mer måned for måned og pressen går nå i 3 skift. Allerede etter 6 måneder nådde vi break even. Hadde vi ikke sett den gode utviklingen og lønnsomheten som maskinen har oppvist, hadde vi selvsagt ikke valgt å gå videre, mener Patrik Jenemark, daglig leder for Nordvalls.

– Vi håndterer idag flere etterspørsler og tilbyr våre kunder økte valgmuligheter ”on demand” uten ekstra kostnader. Det gir oss en viktig styrke i en bransje med tøff konkurranse, fortsetter Jenemark.

Det er som kjent ønskelig å minske de faste kostnadene, uansett virksomhet. Nye nivåer av fleksibilitet, kvalitet og produksjonshastighet skaper lønnsomhet og økt fleksibilitet til fordel for Nordvalls kunder.

– Med to høypresterende HP Indigo minsker vår lagerbeholdning betydelig, hvilket logistiskt sett skaper betydelig lettelse og produksjonen blir mer effektiv. I samband med vår digitale satsning har våre operatører og øvrig personale fått muligheter med omfattende utdanningspakker, hvilket også styrker oss, sier Jenemark.

– Vår andre HP Indigo WS6800, som utover lakk og stans dessuten tilbyr avansert etterbehandling med applikasjoner som hotfoil m.m. er i full produksjon. Idag er vi 15 % digitale. Om et par år skulle det ikke forbause meg om utviklingen har tatt oss til å bli digitaliserte fullt ut, avslutter Patrik Jenemark.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag