Fortsatt digitalisering hos Nordvalls

PUBLISERT: 11 november 2015
OPPDATERT: 21 mars

Som ledende aktør på svensk og nordisk marked for etiketter fortsetter Nordvalls med en betydelig digitalisering av sin maskinpark.
hp_indigo_nordvalls
– Vi har fylt vår første HP Indigo WS6800 mer og mer måned for måned og pressen går nå i 3 skift. Allerede etter 6 måneder nådde vi break even. Hadde vi ikke sett den gode utviklingen og lønnsomheten som maskinen har oppvist, hadde vi selvsagt ikke valgt å gå videre, mener Patrik Jenemark, daglig leder for Nordvalls.

– Vi håndterer idag flere etterspørsler og tilbyr våre kunder økte valgmuligheter ”on demand” uten ekstra kostnader. Det gir oss en viktig styrke i en bransje med tøff konkurranse, fortsetter Jenemark.

Det er som kjent ønskelig å minske de faste kostnadene, uansett virksomhet. Nye nivåer av fleksibilitet, kvalitet og produksjonshastighet skaper lønnsomhet og økt fleksibilitet til fordel for Nordvalls kunder.

– Med to høypresterende HP Indigo minsker vår lagerbeholdning betydelig, hvilket logistiskt sett skaper betydelig lettelse og produksjonen blir mer effektiv. I samband med vår digitale satsning har våre operatører og øvrig personale fått muligheter med omfattende utdanningspakker, hvilket også styrker oss, sier Jenemark.

– Vår andre HP Indigo WS6800, som utover lakk og stans dessuten tilbyr avansert etterbehandling med applikasjoner som hotfoil m.m. er i full produksjon. Idag er vi 15 % digitale. Om et par år skulle det ikke forbause meg om utviklingen har tatt oss til å bli digitaliserte fullt ut, avslutter Patrik Jenemark.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324