Trykk på antikke dører i Japan

PUBLISERT: 1 desember 2015
OPPDATERT: 1 desember

japan_tempel_390px

Byōdō-in er et buddhistiskt tempel i nærheten av Kyoto i Japan. Det er en japansk nasjonalskatt og en verdensarv. Når fargen på dørerne til den mest kjente og eneste gjenlevende originalbygningen, Hōō-dō eller Phoenix Hall begynte å fade, lot templets øversteprest Monsho Kamii samle inn og teste fargene og bildene på dørene med digitale teknikker.

japan_gamledorer_390px
De gamle dørene

Etter ti år med testing ville øverstepresten så rekonstruere dørene ved hjelp av bildene som hadde blitt utviklet. Han kontaktet Agfa Graphics i Japan som benyttet en Anapurna 2050i storformat injketprinter for å trykke på det 400 år gamle treet som de nye dørene er lagd av. De var nødt til å utvikle en spesiell teknikk for å kunne trykke på dørene i og med at de ikke var flate, så de lagde et spesialverktøy med en 3D-printer. Et hvitt blekk ble også benyttet for å imitere de hvite delene på originaldørene.

De nye dørene
De nye dørene

Før dørene henges på plass på tempelet den 6. desember stilles de ut på Byōdō-intempelets museum.

Les videre

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Kreativiteten flyter i Lommedalen

Med helt unike løsninger som blander trykte produkter med digital signage, har Adpoint blitt et selskap hvor tallene stadig peker oppover. Og den reisen har bare så vidt begynt spør du grunnleggeren Pawel Karalus.
Adpoint lucka

LOS Digital satser videre på bokproduksjon

LOS Digital i Larvik har de siste årene satset mye på bokproduksjon i mindre serier og å kunne tilby hele kjeden fra trykt til ferdig innbundet bok. En ny stiftlinje fra Horizon er det siste tilskuddet.
LOS Eirik

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik