Digitaltrykk i egen divisjon

PUBLISERT: 22 desember 2015
OPPDATERT: 22 desember

los04_web-390px

Knapt noen i landet kan matche tjenestespekteret til LOS Digital i Larvik. Nå ruster de seg for fremtidens marked med ny arbeidsflyt og fire nye digitalpresser. Xerox iGen5 blir arbeidshesten fremfor noen i de moderne produksjonslokalene.

Fire presser fra tre leverandører
Hver dag håndteres rundt 300 ordrer i produksjonssenteret som sto ferdig i februar 2015. Der er både produksjonsarealer, luftfuktighet og logistikk tilpasset krevende produksjon av alt fra plakater og gaveesker til eksklusive bildebøker og reklamemateriell som skiller seg ut i mengden. Det er vanskelig å tenke seg det digitaltrykkoppdrag som daglig leder Eirik Andersen og hans 28 medarbeidere må si nei til, og fra 2016 står bedriften enda sterkere rustet i kampen om oppdragene. Fire nye digitalpresser fra tre produsenter er på vei inn i produksjonslokalene, der det også er en omfattende storformatavdeling. Eirik Andersen forteller at grundige vurderinger ligger bak bedriftens kraftigste investeringsrunde noensinne.

Daglig leder i LOS Digital, Eirik Andersen, får ny maskinpark for digitaltrykk. – Vi har høye forventninger til Xerox iGen5, sier han.
Daglig leder i LOS Digital, Eirik Andersen, får ny maskinpark for digitaltrykk. – Vi har høye forventninger til Xerox iGen5, sier han.

– Vi vet hvilke oppdrag vi har og vi vet hvilke segmenter vi ønsker å vokse i. Digitaltrykkmaskinene fra Canon og HP anskaffes i første rekke for spesifikke oppdragstyper, mens Xerox iGen5 blir arbeidshesten som skal håndtere alle typer oppdrag og knapt få lov til å ta pause. Denne teknologien har vist seg driftssikker og stabil i vår produksjon, derfor var det enkelt å velge Xerox iGen5 til vår fremtidige produksjon. Det er en produksjonsmaskin med fleksibilitet til å håndtere et stort antall jobber av ulike typer hver dag, og vi flytter også vår eksisterende inline ferdiggjøringslinje fra CP Bourg over til denne. Slik får vi også nytte av tidligere investeringer, forteller Eirik.

LOS Digital flyttet inn i nye lokaler i februar i år. Her kommer snart fire presser fra tre produsenter inn.
LOS Digital flyttet inn i nye lokaler i februar i år. Her kommer snart fire presser fra tre produsenter inn.

Høye forventninger
LOS-sjefen legger ikke skjul på at de har høye forventninger til den nyeste generasjonen av Xerox iGen. – Det gjelder ikke bare til kvalitet og hastighet, men også til driftssikkerhet og oppetid. Vi tror én produksjonsmaskin vil kunne håndtere det meste av oppdragene som tidligere ble produsert i to iGen4-maskiner, men vil løpende vurdere behovet for å utvide. Oppetid er utvilsomt en kritisk faktor, og maskinen må kunne produsere nærmest kontinuerlig. Det er også spennende at det er klargjort et femte fargeverk, som vi vil ta i bruk etter hvert, sier han.

Automatikk og personlig service
Arbeidsflyten hos LOS Digital er nettopp oppgradert fra FreeFlow Process Manager til Freeflow Core, som vil benyttes gjennom hele produksjonen og til alle digitaltrykkmaskiner. Med rundt 70.000 oppdrag i året spiller arbeidsflyt og andre verktøy for automatisering en avgjørende rolle for å styre oppdragene og oppnå lønnsomhet. Hos LOS Digital har de benyttet Process Manager gjennom flere år. – Det er utvilsomt et verktøy som sparer oss for betydelig manuelt arbeid. Køene blir lagt opp slik at de eliminerer feil, samtidig som utnyttelsesgraden på papirformatet ivaretas. Dette verktøyet er helt nødvendig for at vi kan håndtere alle de små ordrene på en lønnsom måte, sier han.

Larvikbedriften tror på kombinasjonen av automatikk og personlig ”touch”. – Med en god kombinasjon av personlig service og ledende produksjonsløsninger kan vi leve opp til visjonen om å alltid ligge i forkant, oppsummerer Eirik Andersen hos LOS Digital. Der slipper de ikke oppdraget før det er levert, derfor eier de også sitt eget budbilselskap.

 

Les videre

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Kreativiteten flyter i Lommedalen

Med helt unike løsninger som blander trykte produkter med digital signage, har Adpoint blitt et selskap hvor tallene stadig peker oppover. Og den reisen har bare så vidt begynt spør du grunnleggeren Pawel Karalus.
Adpoint lucka

LOS Digital satser videre på bokproduksjon

LOS Digital i Larvik har de siste årene satset mye på bokproduksjon i mindre serier og å kunne tilby hele kjeden fra trykt til ferdig innbundet bok. En ny stiftlinje fra Horizon er det siste tilskuddet.
LOS Eirik

Ambisjoner utover bygda

Dersom du har bladd i et av de mange menighetsbladene fra distriktet eller blitt forbikjørt av en reklamefoliert bil på Dokka, er det stor sannsynlighet for at både blad og bildekor er produsert på Land Trykkeri as på Dokka.
Land Trykkeri (3)

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1