Kjepper i hjulene

4. januar kunne trykkerisjef for Polaris Trykk Alta AS, Pål Jensen starte trykkpressa for tre dagsaviser. Først ut var den samiskspråklige avisa Ávvir, deretter Altaposten. Og så «bakerst i køen», den historiske første trykkingen av Finnmark Dagblad ved det toppmoderne trykkeriet på Aronneskjosen i Alta.

Men Jensen fikk skikkelig bryne seg på utfordringer. Ikke før hadde den ene trykkplatemaskinen stanset med datafeil, så skjedde det samme med reservemaskinen. Og som ikke det var nok var det også innkjøringsutfordringer med den nymonterte pakke- og distribusjonsenheten.

– Dette har vi jobbet for i halvannet år og nå går pressa. Selv om det var en del tekniske utfordringer, blant annet som følge av montering av nytt utstyr, så gikk dette bra, sa administrerende direktør for morselskapet, Polaris Trykk Trondheim AS, Steinar Bakken til Altaposten.

 

– Vi hadde litt innkjøringsproblemer, alt gikk ikke på skinner. Vi hadde testkjørt og gjort prøvinger før den første trykkingen av Finnmark Dagblad, men så slo liksom Murphys lov inn, det som kunne gå galt gikk galt, så vi ble litt forsinket, sier trykkerisjef Jensen.

Kilde: Altaposten

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: