Kjepper i hjulene

PUBLISERT: 11 januar 2016
OPPDATERT: 21 mars

4. januar kunne trykkerisjef for Polaris Trykk Alta AS, Pål Jensen starte trykkpressa for tre dagsaviser. Først ut var den samiskspråklige avisa Ávvir, deretter Altaposten. Og så «bakerst i køen», den historiske første trykkingen av Finnmark Dagblad ved det toppmoderne trykkeriet på Aronneskjosen i Alta.

Men Jensen fikk skikkelig bryne seg på utfordringer. Ikke før hadde den ene trykkplatemaskinen stanset med datafeil, så skjedde det samme med reservemaskinen. Og som ikke det var nok var det også innkjøringsutfordringer med den nymonterte pakke- og distribusjonsenheten.

– Dette har vi jobbet for i halvannet år og nå går pressa. Selv om det var en del tekniske utfordringer, blant annet som følge av montering av nytt utstyr, så gikk dette bra, sa administrerende direktør for morselskapet, Polaris Trykk Trondheim AS, Steinar Bakken til Altaposten.

 

– Vi hadde litt innkjøringsproblemer, alt gikk ikke på skinner. Vi hadde testkjørt og gjort prøvinger før den første trykkingen av Finnmark Dagblad, men så slo liksom Murphys lov inn, det som kunne gå galt gikk galt, så vi ble litt forsinket, sier trykkerisjef Jensen.

Kilde: Altaposten

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324