Markedet mer stabilt for grafiske leverandører

NOPA

Det er visse tegn til lysning for leverandører til grafisk bransje i Norge. – Vi opplever at nedgangen som har vært de siste 4-5 årene har stabilisert seg og flatet ut noe, sier Thor Gudmundsen, leder av Norsk Grafisk Leverandørforening (NGL).

Han ser også at lav kronekurs medvirker til at det kommer oppdrag tilbake til norske bedrifter, men at det er en viss treghet i dette.

NGL ser at digitaltrykk øker og har tro på at det vil bli investert i digitale presser i 2016. Det er endel eldre utstyr både på offset trykk og ferdiggjøring ut i markedet, og noe av dette vil bli byttet ut, for å oppnå mer effektivisering og besparelse av kostnader. Bedre utnyttelse av programvare løsninger og utstyr, fra administrasjon til ferdig levert produkt er en klar trend, og nye løsninger tilbys til markedet.

-Stadig mer automatisering er nøkkelordet her. Vi ser også at at storformat print øker og at det vil investeres i denne type løsninger i 2016, sier Gudmundsen som også noterer seg at det er Drupa-år og at dette gir som regel en liten oppgang for leverandørene.

På grunn av endringer i organisasjonsstrukturen i grafiske bedrifter, vil service og tjenester fra leverandørene sin side vil bli mer og mer viktig for den norske grafiske industri.

-Hva har vært en viktigste saken for NGL det siste året?

-Det har vært å arbeide for å stoppe trenden med at trykksaker går ut av Norge, og fremme papiret som medium. Dette er også det viktigste i 2016. NGL har åpnet en Facebook side med navnet Grafisk Industri er Best i Norge. Denne siden vil vi utvikle til et godt forum for alle de som er glad i denne industrien, sier Thor Gudmundsen som har leder NGL siden 2007.

Norsk Grafisk Leverandørforening har 12 medlemmer. De representerer hele verdikjeden i grafisk industri fra ide/design, web2print, digital publisering til ferdig trykt distribuert produkt. Medlemsbedriftene har en betydelig kompetanse og har som målsetning å være rådgivere og partnere for de grafisk produksjons miljøene. Foreningen ble etablert så tidlig som i 1906, og er en interesseforening for leverandørene til den tradisjonelle norske grafiske industri, mediebedrifter og lignende. Foreningen arbeider for å være interesseorganisasjonen for alle de bedrifter som leverer varer og tjenester til den grafiske industri. Og arbeider for å fremme hele den norske grafiske industri i Norge.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: