Bokbinderiet Johnsen investerer i ny bokkjede

PUBLISERT: 25 februar 2016
OPPDATERT: 25 februar

Bokbinderiet Johnsen i Skien bestiller ny bokproduksjonskjede fra MÜLLER MARTINI. -Konkurransen fra lavkostland – spesielt Baltikum, har medført at en stor andel av forlagsarbeidene produseres ute. Vi håper våre tiltak, og samarbeid med forlagene vil bidra til å endre dette, sier Nils Alfred og Per Johnsen.

Johnsen1Bokkjeden er bokbinderiets hovedmaskin, og MÜLLER MARTINI DIAMANT MC60 er teknologisk utstyrt for fremtidens produkter og ordrestørrelser, og er spesialutstyrt og tilrettelagt for Print on Demand /Just in Time produksjon.

-Vi vil få bedret kvalitet, fleksibilitet og kapasitets/produktivitetsøkning. Maskinen vil være i drift fra 1.8-16, sier Johnsen.

Bokbinderiet Johnsen AS eies og drives av tredje generasjon etter  Kristoffer Johnsen som etablerte bokbinderi  i Skien i 1931. Vi har 25 årsverk og en omsetning på 29 mill. Hovedprodukter er trådheftede Soft- og hardcoverbøker, trykket i offset eller digitalt. Bedriften er i dag det eneste selvstendige bokbinderiet i Norge, og et av svært få i Scandinavia.

-For å møte fremtidens utfordringer videreutvikler vi bedriften.  Vi gjennomfører kommunikasjons- kunnskaps- og kompetansemessig, samt  teknologiske fornyinger, understreker Johnsen.

Kommunikasjon med kunder

– Vårt ordresystem er forbedret og omarbeidet, slik at vi ved ordreregistrering kan kommunisere avvik i forhold til ønsket leveringstid.

Johnsen2Utvidet driftstid

– VI har etablert et opplæringsprogram i samarbeid med våre ansatte. Programmet er støttet av Grafisk Utdanningsfond. Målsetting er øket kompetanse og kunnskap. Vi vil få flere operatører slik at vi ved behov kan legge inne flere skift. Dette vil sikre bedre ordregjennomføring og kommunikasjon med våre kunder, uttaler Nils Alfred og Per Johnsen.

 

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12