Cicero: På rett vei

-Vi var på god vei for å redde Cicero Grafisk AS for videre drift. Med hjelp fra leverandører og bank så vi en løsning, men med sviktende salg i desember ble likviditeten for utfordrende, forteller Arne Bülow-Berntzen. Få dager etter konkursen etablerte tidligere eiere og åtte ansatte i Tønsberg selskapet Cicero Digital og Grafisk AS. De kjøpte konkursboet.

Cicero-Erfaringen fra denne tøffe situasjonen og tiden etter, har jeg lært mye av. Kunnskapen har jeg allerede brukt til å være rådgiver for andre bedrifter her lokalt som er i samme tøffe situasjon som vi var. Arne er glad for at bobestyreren er fornøyd. –Jeg har brukt mye tid på å følge opp våre leverandører før oppbudet og etter opprettelsen av Cicero Digital og Grafisk AS. Vi var forsiktige med alle innkjøp på slutten, og alle regninger med forfall fram til 17. desember ble betalt.

Cicero Digital og Grafisk tar nå ett skritt av gangen. En avtale med NAV gjør det mulig å sysselsette ni tidligere ansatte fordelt på 5,6 årsverk. De arbeider 40 prosent av full stilling, i tillegg har vi ansatt en webutvikler på 100 % fra 1. mars. Med 3000 kunder i basen, er ledelse og ansatte kommet godt i gang.

–Vi vil på sikt trappe litt ned på offset og satser på web og digitalproduksjon men vingen og en Speedmaster i 52 format, vil være med oss videre. Større offset jobber vil vi plassere hos gode sammarbeidspartnere innen grafisk. dette vil gir oss god fleksibilitet. Cicero er jo en landhandel i trykksaker, sier Arne som kan glede seg over lojale leverandører, kunder og en bank som spiller på lag.

Cicero har en over 50 år lang historie i Tønsberg. I det nye selskapet er Arne fortsatt hovedeier og daglig leder.

 

-Vi har egen digital-avdeling for mindre opplag og store formater, egen førtrykks-avdeling med stor erfaring på å motta filer fra kundene og gjøre dem optimale for videre produksjon. På trykkeriet har vi fremdeles trykkmaskiner med god kapasitet både for små og store oppdrag. Med økende kapasitet på flere digitale trykkmaskiner, og flere maskiner på vei inn, ser vi lyst på  fremtiden.

Maskinene våre er nå Innkjørt og kalibrert med nye ICC-profiler, slik at farger og kvalitet er optimal. Og vi kan kjøre identiske fargetrykksaker i offset og digi

Tags: ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: