Cicero: På rett vei

PUBLISERT: 3 mars 2016
OPPDATERT: 3 mars

-Vi var på god vei for å redde Cicero Grafisk AS for videre drift. Med hjelp fra leverandører og bank så vi en løsning, men med sviktende salg i desember ble likviditeten for utfordrende, forteller Arne Bülow-Berntzen. Få dager etter konkursen etablerte tidligere eiere og åtte ansatte i Tønsberg selskapet Cicero Digital og Grafisk AS. De kjøpte konkursboet.

Cicero-Erfaringen fra denne tøffe situasjonen og tiden etter, har jeg lært mye av. Kunnskapen har jeg allerede brukt til å være rådgiver for andre bedrifter her lokalt som er i samme tøffe situasjon som vi var. Arne er glad for at bobestyreren er fornøyd. –Jeg har brukt mye tid på å følge opp våre leverandører før oppbudet og etter opprettelsen av Cicero Digital og Grafisk AS. Vi var forsiktige med alle innkjøp på slutten, og alle regninger med forfall fram til 17. desember ble betalt.

Cicero Digital og Grafisk tar nå ett skritt av gangen. En avtale med NAV gjør det mulig å sysselsette ni tidligere ansatte fordelt på 5,6 årsverk. De arbeider 40 prosent av full stilling, i tillegg har vi ansatt en webutvikler på 100 % fra 1. mars. Med 3000 kunder i basen, er ledelse og ansatte kommet godt i gang.

–Vi vil på sikt trappe litt ned på offset og satser på web og digitalproduksjon men vingen og en Speedmaster i 52 format, vil være med oss videre. Større offset jobber vil vi plassere hos gode sammarbeidspartnere innen grafisk. dette vil gir oss god fleksibilitet. Cicero er jo en landhandel i trykksaker, sier Arne som kan glede seg over lojale leverandører, kunder og en bank som spiller på lag.

Cicero har en over 50 år lang historie i Tønsberg. I det nye selskapet er Arne fortsatt hovedeier og daglig leder.

 

-Vi har egen digital-avdeling for mindre opplag og store formater, egen førtrykks-avdeling med stor erfaring på å motta filer fra kundene og gjøre dem optimale for videre produksjon. På trykkeriet har vi fremdeles trykkmaskiner med god kapasitet både for små og store oppdrag. Med økende kapasitet på flere digitale trykkmaskiner, og flere maskiner på vei inn, ser vi lyst på  fremtiden.

Maskinene våre er nå Innkjørt og kalibrert med nye ICC-profiler, slik at farger og kvalitet er optimal. Og vi kan kjøre identiske fargetrykksaker i offset og digi

Les videre

Lederskifte i Luth Gruppen

Jeppe Broch Nielsen overtar roret i Luth Gruppen AS etter sin far, Arne Henrik Nielsen. Jeppe trer inn i rollen som daglig leder den 15. mars 2024 og Arne Henrik fortsetter som styreformann i bedriften.
luth-gruppen-jeppe

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Fremtiden for SPG: "Nå aksellererer vi igjen"

Det kan ha vært litt stille rundt Scandinavian Print Group i det siste. Det er en forklaring på det – og det kommer til å endre seg!
Esben_Mols_Kabell

Riso kjøper Toshibas printhodevirksomhet

Riso kjøper Toshiba Tecs viktigste inkjetvirksomhet i en avtale som forventes å bli fullført i sommer.
riso-toshiba

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1