Digital Etikett øker kapasiteten

PUBLISERT: 9 mars 2016
OPPDATERT: 9 mars

Etikettprodusenten Digital Etikett AS i Gaupne, Indre Sogn har investert i en superrask etikettmaskin fra ABG International. Maskinen blir installert nå, opplyser bedriften på Facebooksiden.

digital-etikett1Det er flaggskipet i porteføljen til ABG, Digicon Series 3 som har tatt veien til Gaupne. Den ble første gang lansert i 2014. Printbredden er på 350 mm og topphastigeten er på 150 meter i minuttet.

Digital Etikett er medlem av Grafisk bransjeforening, og ble behørig presentert på landsmøtet i Tromsø i september i fjor. Daglig leder Kjetil Hovland startet et lite industrieventyr i den lille Sogn-bygda.

Etter å ha jobbet 12 år i grafisk bransje i Oslo, solgte Hovland huset og BMW-en og flyttet til hjemstedet Luster, fordi han hadde tro på digital produksjon av etiketter til små og mellomstore bedrifter.

BEDRIFTEN BLE OMTALT I SIGN&PRINT-MAGASINET:

-Jeg startet på null- og har opplevd en vekst på 30-40 prosent hvert eneste år siden starten i 2008. I 2014 runder vi kanskje 20 millioner i omsetning, fortalte Kjetil Hovland. Han var før tilbakeflyttingen til Sogn ansatt i Luth & Co, Sandberg og Spacio/Marabu i Oslo. Over 20 års erfaring fra grafisk bransje var god å ha da lysten kom til å starte for seg selv. Huset på Bekkelaget i Oslo ble solgt- og familien dro til Gaupne med de første investeringskronene i bagasjen.

I fjor flyttet bedriften over i nye, moderne lokaler. Næringsmiddelindustrien og mikrobryggerier er viktige kunder. Etikettene leveres over hele landet. Lerum, Vestlandets store produsent av saft og syltetøy er selvsagt en solid kunde. Grafisk design kommer enten fra kundene selv – eller fra underleverandører til Gaupne-bedriften. Kjetil Hovland er klar på at de ikke skal satse på grafisk design, men være best på produksjon, trykk og levering.

Les videre

Lederskifte i Luth Gruppen

Jeppe Broch Nielsen overtar roret i Luth Gruppen AS etter sin far, Arne Henrik Nielsen. Jeppe trer inn i rollen som daglig leder den 15. mars 2024 og Arne Henrik fortsetter som styreformann i bedriften.
luth-gruppen-jeppe

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Fremtiden for SPG: "Nå aksellererer vi igjen"

Det kan ha vært litt stille rundt Scandinavian Print Group i det siste. Det er en forklaring på det – og det kommer til å endre seg!
Esben_Mols_Kabell

Riso kjøper Toshibas printhodevirksomhet

Riso kjøper Toshiba Tecs viktigste inkjetvirksomhet i en avtale som forventes å bli fullført i sommer.
riso-toshiba

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1