Ålgård investerer i nybygg og planlegger ny offsetpresse

PUBLISERT: 10 mars 2016
OPPDATERT: 10 mars

Ålgård10

Ålgård Offset i Stavanger skal investere mellom 80 – 100 millioner de neste to til tre årene i nybygg, offsetpresse og tilhørende utstyr. Bedriften får en betydelig kapasitetsøkning og befester posisjonen som et av Europas mest moderne offset-trykkerier.

-Vi har ennå ikke bestemt oss for hva slags offsetpresse vi skal anskaffe. Men vi satser på å kunne flytte inn i de nye lokalene innen ett år, sier administrerende direktør Tom B. Norland.

En ny presse vil koste et sted mellom 40 til 50 millioner kroner – i tillegg kommer annet utstyr som skal bidra til en topp effektiv produksjon: blant annet roboter til rullskifte og lager.

For noen dager siden ble det også kjent at Ålgård Offset hentet hjem trykkingen av årets Ekornes-kataloger for alle land hvor møbelprodusenten er representert. Et samlet opplag på 1,1 millioner eksemplarer.

Printagon AB

Tom B. Norland forteller at selskapet øker nå sin eierandel til 75 prosent i Printagon AB. Printagon er et tidligere JMS-trykkeri som ble overtatt av ansatte. Ålgård gikk inn som hovedaksjonær i fjor.  Det moderne trykkeriet ligger i Helsingborg og er godt posisjonert i Öresundsregionen for betjening av det svenske, danske og norske markedet.

Nybygget

Bygging av de nye lokalene er straks i gang bak dagens lokaler, med fasade ut mot lakseelven Figgjo. Det blir på ca 5000 kvadratmeter og skal romme hovedkontoret og hele førtrykksavdelingen. I tillegg til kontor- og produksjonslokalene i Opstadveien har Ålgård offset også et produksjons-lokale i Kvednaveien. Der står det i dag en stor limfres som skal flyttes til Opstadveien.

Lokalavisen Gjesdalsbuen forteller: Inne i produksjonshallene går de store maskinene 24 timer i døgnet. Kunder fra både inn- og utland benytter seg av trykkeriet på Ålgård. Her trykkes velkjente magasin fra inn- og utland, samt reklameblader fra mange av de store butikkjedene. Og der de norske konkurrentene i tur og orden har måttet legge ned driften, står Ålgård-bedriften oppreist.

Ålgård Tom– Dette er en bransje med lave marginer, og konkurranse fra utlandet hele veien. Det er mulig, og så lenge vi har nok jobber til å fylle maskinene gjennom hele døgnet, går det godt. Poenget for oss er hele tiden å holde maskinene i gang, sier Norland. Han startet bedriften for 36 år siden, og er nå i gang med sitt 6. byggetrinn.

Med nytt bygg og nytt utstyr blir det også rom for nye arbeidsplasser. – Det ligger jo i kortene at vi trenger mer folk når vi får nytt utstyr, sier Norland.

Konsernet budsjetterer med en omsetning på 250 millioner kroner i 2016.

Ålgård Offset som ligger like ved Kongeparken, utenfor Stavanger, er nå Norges eneste rotasjonstrykkeri. Bedriften har blant annet to 16 siders rotasjonspresser. Rotasjonene har masse inline ferdiggjøring, blant annet perforering, liming, prefolder og planoutlegger. Det gir Ålgård en betydelig fleksibilitet når det gjelder tidsskrifter, DM, bilag, magasiner, brosjyrer – og ikke minst som nå: store opplag av kataloger.

Les videre

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz

Lederskifte i Luth Gruppen

Jeppe Broch Nielsen overtar roret i Luth Gruppen AS etter sin far, Arne Henrik Nielsen. Jeppe trer inn i rollen som daglig leder den 15. mars 2024 og Arne Henrik fortsetter som styreformann i bedriften.
luth-gruppen-jeppe

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Fremtiden for SPG: "Nå aksellererer vi igjen"

Det kan ha vært litt stille rundt Scandinavian Print Group i det siste. Det er en forklaring på det – og det kommer til å endre seg!
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz