Bård Eker om design som konkurransefordel

PUBLISERT: 16 mars 2016
OPPDATERT: 16 mars

Bård Eker, en av Europas fremste industridesignere, en av personene bak designet av superbilen Koenigsegg, kommer til dagseminaret til Grafisk bransjeforening Øst på Støtvig Hotel,20. april. Temaet er hvordan skape konkurransefordeler gjennom design.

B ekerBård Eker eier bedriftsgruppen Eker Group som blant annet inkluderer Eker Design, 49 prosent av racerbilprodusenten Koenigsegg og hele Hydrolift. Designutviklingen spenner over et betydelig område, alt fra barnevogner til båter og raske kjøretøyer.

Den kjente industridesigneren har satt sitt preg på utvikling og innovasjon hos en rekke toneangivende norske og utenlandske bedrifter. Han skapte store overskrifter da Koenigsegg forsøkte å ta over Saab. Ikke fullt så kjent er det at Bård Eker og hans medarbeidere mot alle odds bygget opp projektorprodusenten Projektordesign, med produksjon i Norge til en suksessbedrift.

Det er lovet et foredrag om kreativitet, innovasjon i høyt tempo. Bård Eker har uttalt at han er grunnleggende rastløs og utålmodig. Men hans arbeidsform har skapt mange utrolig bra designløsninger og produkter som også har gitt mye heder og ære.

I tillegg til noen flere faglige innslag blir det årsmøte i distriktsforeningen, bowling-turnering og en hyggelig middag.

 

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324