Agfa investerer i grafisk bransje

PUBLISERT: 7 april 2016
OPPDATERT: 7 april

Agfa satser 2En trykkplate som reduserer inntaket og har lengre holdbarhet. Forbedret arbeidsflyt med muligheten til å legge inn sikkerhetsdetaljer i prepress. Det skybaserte systemet Eversify for mobil publisering og nye store steg for å forbedre kvaliteten og produktiviteten i storformat. Det er noe av det som Agfa har med seg til Drupa når messen åpner 31. mai.

Selv om bransjen blir mindre, så er det fortsatt en meget stor industri. Derfor fortsetter Agfa å legge store penger på forskning og utvikling innen vår bransje. De gjør det ikke for å være snille – den grafiske bransjen  er en meget bra bransje for Agfa å være i. Med en omsetning på 12,7 milliarder kroner i den grafiske delen, så klarte Agfa i fjor å genere et resultat på nesten 900 millioner kroner.

-Fortsatt er det 2,7 milliarder mennesker som leser en dagsavis. Det totale opplaget er på 680 millioner aviser, sier Joan Vermeersch som har ansvaret for prepress i Agfa Graphics. Det er lett å glemme.

Agfas tre mål

agfa satser– I Agfa arbeider vi for tiden med tre mål, sier Stefaan Vanhooren, som er sjef for hele Agfa Graphics.

– Det første er at våre produkter, soft- og hardware – skal være forstevalget innen prepress for offset. Det andre er av være en av de tre største aktørene innen storformat for skilt og display (I dag ligger Agfa på syvendeplass). Det tredje er å være en av de ledende aktørene innen industrielt blekktrykk og mobil publisering.  Det sistnevnte kan synes overraskende, men Agfa har sett en måte å hjelpe dagspressen på. Deres mobile løsning heter Eversify og den arbeider tett samme med Apogee arbeidsflyt som fører frem til det trykte produktet. Men Eversify havner aldri i trykk. Det er en skybasert løsning som er fullt og helt basert på mobil publisering,

Intelligent emballasje og sikkerhetsløsninger, industrielt trykk og mobil publisering er områder hvor Agfa forsker og investerer for at de i fremtiden kan utvide sitt tilbud, fastslår Stefan Vanhooren. En rekke nye produkter finnes allerede på disse områdene.

Fiolette plater

Til tross for stor satsing innenfor blekk og nye trykkmetoder, så er trykkplater fortsatt ryggraden i det som Agfa tilbyr. Tradisjonell førtrykk med arbeidsflyt, trykkplater og ctp står for fire av dem inntekts-kroner

– Utviklingen går hele tiden videre når det gjelder kjemifrie plater, sier Joan Vermeerch. Nå kan de brukes til betydelige høyere opplag. Men den kanskje viktigste forbedringen er at vi har fått til en høyere kontrast i platen, slik at det er lettere å bedømme visuelt resultatet før den settes i pressen og et  skarpere og tydeligere trykk fremstår reaskere på papiret.

‘– Hvis man er villig til å fremkalle og arbeide med termiske plater, så kan man i stedet satse på den nye Energy Elite Eco platen som mestrer opplag på inntil 600 000 trykk.. Den brukes sammen med Avalon N8-90 platesetter som skal gi den raskeste og høyeste kvaliteten i markedet, sier Joan Vermeersch.

Det blir mye spennende å se på Agfas område på årets Drupa. Vi vil omtale flere nye produkter i de kommende nyhetsbrevene.

 

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

Konica Minolta lanserer ny B2-inkjet printer

Med sine 2400 m2 har Konica Minolta den syvende største standen på den grafiske messen Drupa. 150 personer vil stå for å ta imot de mange gjestene.
drupa24_konica

Summa automatiserer arbeidsflyten for inline skjæring

Summa viste blant annet inline-løsninger med matere til sine digitale skjærebord og tekstillaserkuttere under Fespa.
bob-summa

Gnistrende presisjon med iEchos nye laserstans

IEcho hadde med seg en rekke skjæremaskiner til Fespa. Den som kanskje fanget de besøkendes interesse mest var laserskjæremaskinen LCT350, som i gnistrende fei skar ut etiketter.
laserstans2

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1