Canon lanserte Océ Arizona 2200-serien

PUBLISERT: 2 juni 2016
OPPDATERT: 2 juni

Canon har lansert Océ Arizona 2200-serien med UV-planskrivere over hele verden. Den nye serien er beregnet på utskriftsleverandører (PSP), leverandører av kunst- og fotoutskrift og fotolaboratorier. Serien er utviklet med fokus på økt kapasitet og allsidighet uten at det går på bekostning av utskriftskvaliteten, og nye Océ Arizona 2260 og 2280 gir utskriftsleverandører verktøyet de trenger for å dra fordel av nye markedsmuligheter og utforske et større spekter av produksjonsområder.

arizonaDen nye 2200-serien bygger videre på suksessen til den markedsledende Arizona 600-serien og gjør det mulig for utskriftsleverandører å møte kortere tidsfrister fra kundene og forbedre produksjonskapasiteten ved å levere salgbare utskrifter med utskriftshastigheter på opptil 63,4 m2/t.

Utskriftsleverandører kan i tillegg til skilt og display ta steget inn i markedene for kunst- og fotoutskrift takket være ny Océ VariaDot™-utskriftsteknologi med seks blekkfarger. Et brukervennlig system med pneumatiske styrepinner gir rask, repeterbar og enkel innlasting av utskriftsmaterialer for høyest mulig effektivitet. Serien er utstyrt med et system for automatisert vedlikehold av skrivehodet som standard, noe som gir komplett og automatisk rengjøring av skrivehodet på mindre enn 25 sekunder per farge og sikrer konsekvent dyseytelse utskrift etter utskrift.

Den nye arbeidsflytløsningen ONYX Thrive kombinert med det digitale kuttesystemet Océ ProCut gir en sømløs arbeidsflyt for all grafisk produksjon, noe som øker produktiviteten ytterligere. Det betyr at utskriftsleverandørene får optimal utnyttelse av utskriftsmaterialet, mindre svinn og lavere kostnader takket være programvare for automatisert etterbehandling som forebygger feil og eliminerer behovet for kostbare ekstrautskrifter.

Fokus på allsidighet og kvalitet

Ekte planskriverarkitektur gir kant-til-kant-utskrift og tosidig utskrift på så å si alle typer stive utskriftsmaterialer, inkludert tykke, glatte, forhåndskuttede materialer og materialer i spesialformat. Arizona 2200-serien har også blekk i lys cyan og lys magenta som gir jevnere fargeoverganger, høylys og kvarttoner, noe som gjør det mulig å ta steget inn i markedene for produksjon av kunst- og fotoutskrift. Videre sørger patentert teknologi for aktiv pikselplasseringskompensasjon for imponerende ensartet utskriftsgeometri over hele utskriftsflaten og ved utskrift på rullbaserte utskriftsmaterialer.

Utskriftsleverandører kan utvide de interne mulighetene og tjenestene ytterligere med et nytt UV-herdesystem med økt effektivitet og varmereduksjon på 15 prosent. Det gjør det mulig å skrive ut på et større spekter av tynne og varmesensitive utskriftsmaterialer, inkludert tynn folie og selvklebende PVC. Arizona 2200-serien kan også utvides i takt med virksomhets behov. Det er blant annet mulig å legge til ekstra blekkanaler som øker utskriftskvaliteten ytterligere, og utvide produksjonsmulighetene ved å legge til hvitt blekk og lakk. Med fire, seks eller åtte fargekanaler kan brukerne velge den beste fargekonfigurasjonen for virksomheten, noe som gjør de nye planskriverne til utmerkede valg i de fleste produksjonsområder der det kreves høy utskriftskvalitet.

Den nye serien bidrar også til økt lønnsomhet takket være muligheten for uovervåket utskrift om natten på fleksible utskriftsmaterialer med en bredde på opptil 2,2 meter. Legg til muligheten for rullbasert utskrift og utskriftsleverandørene kan skrive ut kontinuerlig på stive utskriftsmaterialer på dagtid og på rullbaserte materialer om natten, noe som gir maksimal avkastning på investeringen og korter ned ledetiden for viktige bestillinger.

Anton Strand, Channel Director, Wide Format Group hos Canon Norge sier: “Det er for tiden svært gode muligheter for vekst og produksjonsutvidelse for utskriftsleverandører i mellomvolumsegmentet. Men for å lykkes med dette må de kunne tilby hastighet og effektivitet i tillegg til utskriftskvalitet ettersom kundenes behov er i stadig utvikling. Océ Arizona 2200-serien er en fleksibel og skalerbar løsning som gir kortere leveringstid og utskrift og etterbehandling av høy kvalitet på en rekke ulike utskriftsmaterialer. Vi tror dette gir utskriftsleverandørene det de trenger for å optimalisere produksjonstilbudet og levere et bredt spekter av kvalitetsprodukter på en rask og kostnadseffektiv måte. Med kvalitet, brukervennlighet og allsidighet som sentrale elementer i utviklingsprosessen viser Canon nok en gang at vi har fokus på å hjelpe kundene våre med å finne nye inntektskilder.”

Nøkkelspesifikasjoner:

  • Prisbelønt Océ VariaDot™-utskriftskvalitet, valgfri støtte for utskrift i seks og åtte farger med CMYK, lys cyan, lys magenta, hvitt og lakk
  • Ekte planskriverarkitektur for best mulig utskriftsresultat på stive utskriftsmaterialer og objekter
  • Mulighet for utskrift på rullbaserte materialer for uovervåket utskrift om natten på nesten alle typer fleksible utskriftsmaterialer i bredder på opptil 2,2 meter
  • Produserer salgbar grafikk og objekter med utskriftshastigheter på opptil 63,4 m2/timen
  • Utskriftsmodus med høy oppløsning til ulike industrielle formål som krever suveren punktpresisjon
  • Egnet for stive utskriftsmaterialer og objekter som er opptil 50,8 mm tykke og måler opptil 250 x 308 cm, utskrift med fire, seks eller åtte fargekanaler
  • System for automatisert vedlikehold av skrivehodet er standardutstyr og sørger for automatisk rengjøring av skrivehodet og gjenoppretter dysefunksjonaliteten på sekunder
  • Vakuumsystem med seks/syv soner optimalisert for stive utskriftsmaterialer i standardformater
  • Pneumatiske styrepinner sørger for enkel og presis innlasting av stive utskriftsmaterialer
  • Fungerer med Océ ProCut-arbeidsflyten som gir en sømløs ende-til-ende-prosess for utskrift og etterbehandling.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324