Schibsted Trykk vil legge ned i Stavanger

PUBLISERT: 2 juni 2016
OPPDATERT: 2 juni

jens_barlandStyret i Schibsted Trykk AS innstiller på at trykkeriet på Forus utenfor Stavanger legges ned fra i høst. Det betyr 38 tapte arbeidsplasser i oljehovedstaden. En endelig beslutning tas på et styremøte i Schibsted Norge før sommeren.

Medieforsker Jens Barland ved NTNU har uttalt til Medier 24 at han tror det bare er et spørsmål om tid før flere norske avistrykkerier forsvinner og at neste skritt i utviklingen er at avisene går ned i antall utgivelser og heller velger å trykke i utlandet for å spare penger.

– For bare noen år siden ville nyheten om at Schibsted legger ned et trykkeri vært dramatisk. Men papiravisenes hendelsesnyheter går i stadig større grad i digitale kanaler. Papiravisene har samtidig blitt mer refleksjonsorienterte. Færre utgivelser med tidligere deadlines vil gjøre det mulig å gjøre som deler av den norske ukebladpressen allerede gjør i dag, altså å trykke i utlandet, forklarer Jens Barland, førsteamanuensis i medieledelse ved NTNU. Barland har god kjennskap til Stavanger Aftenblad, hvor han var sjefredaktør og administrerende direktør fra 2000 til 2002. Han tror ikke nedleggelsen av trykkeriet på Forus utenfor Stavanger vil svekke papiravisa som følge av tidligere deadline.

– Tvert imot vil det styrke papirproduktet. Avisa kan produseres billigere, og det åpner opp for å gjøre det enda tydeligere at papiravis og digital publisering er to ulike produkter som er laget for forskjellige situasjoner og behov, sier Jens Barland.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324