Schibsted Trykk vil legge ned i Stavanger

PUBLISERT: 2 juni 2016
OPPDATERT: 2 juni

jens_barlandStyret i Schibsted Trykk AS innstiller på at trykkeriet på Forus utenfor Stavanger legges ned fra i høst. Det betyr 38 tapte arbeidsplasser i oljehovedstaden. En endelig beslutning tas på et styremøte i Schibsted Norge før sommeren.

Medieforsker Jens Barland ved NTNU har uttalt til Medier 24 at han tror det bare er et spørsmål om tid før flere norske avistrykkerier forsvinner og at neste skritt i utviklingen er at avisene går ned i antall utgivelser og heller velger å trykke i utlandet for å spare penger.

– For bare noen år siden ville nyheten om at Schibsted legger ned et trykkeri vært dramatisk. Men papiravisenes hendelsesnyheter går i stadig større grad i digitale kanaler. Papiravisene har samtidig blitt mer refleksjonsorienterte. Færre utgivelser med tidligere deadlines vil gjøre det mulig å gjøre som deler av den norske ukebladpressen allerede gjør i dag, altså å trykke i utlandet, forklarer Jens Barland, førsteamanuensis i medieledelse ved NTNU. Barland har god kjennskap til Stavanger Aftenblad, hvor han var sjefredaktør og administrerende direktør fra 2000 til 2002. Han tror ikke nedleggelsen av trykkeriet på Forus utenfor Stavanger vil svekke papiravisa som følge av tidligere deadline.

– Tvert imot vil det styrke papirproduktet. Avisa kan produseres billigere, og det åpner opp for å gjøre det enda tydeligere at papiravis og digital publisering er to ulike produkter som er laget for forskjellige situasjoner og behov, sier Jens Barland.

Les videre

Landa Printing overrasker stort

Med overraskende salgstall og presentasjon av to nye trykkpresser var Landa en av de store overraskelsene på Pre-Drupa Press Briefing i Düsseldorf i slutten av mars.
Landa_01

Lederskifte i Luth Gruppen

Jeppe Broch Nielsen overtar roret i Luth Gruppen AS etter sin far, Arne Henrik Nielsen. Jeppe trer inn i rollen som daglig leder den 15. mars 2024 og Arne Henrik fortsetter som styreformann i bedriften.
luth-gruppen-jeppe

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Canon rigger for ytterligere vekst

Canon Norge styrker sitt salgsteam innen digital produksjon og trykkløsninger, og har ansatt Olle Stark som Account Manager for salg av printmedier/ark til både grafisk bransje og kontormarkedet.
Olle Stark

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1