To ble til en da Skilltryck valgte ny digitalpresse

PUBLISERT: 16 august 2016
OPPDATERT: 16 august

HP-Indigo-5500Da Martin Holmberg skulle investere i en ny digitalpresse gjennomførte han en ordentlig markedsanalyse. Bare to digitale presser besto kravene til kvalitet og kapasitet. Seieren gikk til HP Indigo 5500.

Skilltryck AB noen mil sør for Jønkøping har levert tradisjonelt arktrykk til bygden i over 80 år. Trykkeriet har vært en familiebedrift i to omganger, nå sist i familien Holmbergs eie, de tok over for 19 år siden.
– Vi har virket lokalt og trykt mye småplukk opp til middels store opplag. De siste årene har vi utvidet vårt marked mot sør-Sverige, forteller Martin Holmberg, eier og daglig leder hos Skilltryck.

Akkurat som mange andre har Martin sett en forandring i markedet de siste årene. Kundetypene har blitt flere, forutsigbarheten dårligere og fremfor alt har opplagene sunket.
– Vi jobber mye med utsendelser av ulike slag, og merker at kundene oftest velger å trykke i mindre opplag for å se om det funker, deretter gjør man små justeringer og trykker et nytt, lite opplag.

For å møte kundenes nye behov kjøpte Martin et digitaltrykkeri i Gnosjø for tre år siden. Med på kjøpet fikk han to Canon-maskiner som har stått og kjørt i tre år. Nå har begge gjort sitt og skal kasseres, noe som gjorde at Martin begynte å se seg om etter erstatninger allerede i vinter.
– Vi er et lite trykkeri som må snu og vende på budsjettet og jeg er teknisk interessert, derfor tok jeg en ordentlig gjennomgang av markedet.

Martin valgte ut seks, sju ulike leverandører og gjennomgikk maskinene ordentlig. Han bedømte trykkvalitet, maskinenes funksjonalitet og pris. deretter foretok han en sammenlikning der han vektet maskinene i henhold til prinsippet 50 prosent funksjonalitet og 50 prosent pris. Trykkvaliteten var ikke forhandlingsbar, det var beste kvalitet som gjaldt.
– Det var bare to maskiner som klarte den kvaliteten og den kapasiteten jeg søkte etter. Det var HP Indigo og Xerox iGen.

Valget falt til slutt på HP Indigo 5500 av to grunner. Med HP Indigo er mulighetene for ferdiggjøring bedre og dessuten avgir den betydelig mindre varme.
– Mye varme betyr at maskinen drar mye strøm, dessuten trengs den å kjøles ned, noe som ytterligere drar strøm.

HP Indigon er allerede installert og har gått i et par måneder. Den er stabil og har fungert veldig bra, sier Martin.
– Vi hadde mindre trøbbel ved installasjonen enn jeg hadde forventet. Det var bare noen småfeil som vi lett løste.

Med HP Indigo har Skilltryck i dag et høyere brytningspunkt for digitaltrykk enn tidligere, men den største fordelen, ifølge Martin, er den høyere kvaliteten.
– HP Indigo har en teknikk med flytende farger som kalles digital offset og faktum er at resultatet er veldig likt vanlig offsettrykk. I dag kan jeg ta inn jobben og legge den i den maskinen hvor jeg tjener mest penger. Kunden opplever ingen forskjell, det blir samme kvalitet hver gang, mener Martin.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz