Canon med ny teknologi for rull-til-rull storformat

PUBLISERT: 22 september 2016
OPPDATERT: 22 september
Fra Sign&Printmessen 2016
Fra Sign&Printmessen 2016

14. september presenterte Canon Europa sin nye UVgel utskriftsteknologi. Denne unike teknologien vil snart være tilgjengelig i en ny serie rull-til-rull-skrivere som gir storformatkunder en unik kombinasjon av produktivitet, bildekvalitet, bruksområder, automatisering og lave driftskostnader, heter det i en pressemelding fra Canon.

– Utviklingen av denne revolusjonerende og banebrytende nye teknologien er et resultat av tett samarbeid med våre kunder og ekspertforhandlere og betydelige investeringer innen forskning og utvikling, sier Jeppe Frandsen, Executive Vice-President for Industrial and Production Solutions hos Canon Europa. – Våre kunder har alltid høyere produktivitet og kortere produksjonstid i tankene. Vi har jobbet utrettelig for å kunne imøtekomme dette og gi utskriftsleverandører og forhandlere mulighet til å ta et langt steg frem innen rull-til-rull-basert produksjonsutskrift. Vi er stolte over at vår nye teknologi løser begrensningene forbundet med utskrift med løsemiddelbasert blekk og lateksblekk ved å skyte blekket raskere på mediet, noe som øker produktiviteten og hastigheten samtidig som man bruker mindre blekk og leverer et forbedret fargespekter.

Den nye teknologien vil være sentral i en kommende generasjon rull-til-rull-skrivere som vil gjøre det mulig for kundene å øke produksjonen på en effektiv måte, samtidig som driftskostnadene senkes slik at de kan øke lønnsomheten.

UVgel-teknologien har følgende sentrale elementer og fordeler:

Et helt nytt UV-herdet blekk fra Canon som blir fast idet det treffer utskriftsmediet, noe som gir presis punktplassering og områdekontroll for perfekte utskrifter med høy utskriftshastighet.
Det store fargerommet til løsemiddelbasert blekk, kombinert med sikkerhetsprofilen til lateksblekk og UV-blekk.
Blekket påføres i et svært tynt lag som bygger minimalt i høyden og det laveste gjennomsnittlige blekkforbruket for opptil 40 prosent reduksjon i utskriftskostnadene sammenlignet med løsemiddelbasert blekk og lateks.

Resultatet er kostnadseffektiv, miljøvennlig, fargebestandig kvalitetsutskrift på så å si alle typer fleksible utskriftsmedier.

Den banebrytende, nye UVgel-teknologien rommer flere nye maskinvareteknologier fra Canon:

  • Avansert «neste generasjon» piezoelektrisk skrivehodeteknologi med patentert kontinuerlig blekkdyseovervåkning sikrer feilfri utskrift.
  • Unik LED UV-herding som fungerer uavhengig av utskriftssystemet: blekkstrålene skytes ut identisk hver gangog sammen med herdetiden gir det uovertruffen ensartethet i hele utskriften.
  • Et LED-basert UV-system som herder uten å tilføre noe varme, gjør det enkelt å skrive ut på de tynneste og mest varmesensitive fleksible utskriftsmedier.
  • Kontinuerlig blekkdysekompensasjon under utskrift sikrer problemfri uovervåket produksjon og gir mindre papirsvinn.

– Vår strategi er å fokusere på markeder i vekst og tilby banebrytende produkter som gir både kundene og partnerne et fortrinn, fortsetter Jeppe Frandsen. – Det grafiske markedet, inkludert produksjon av skilt og display i storformat, er i rask vekst, og volumet som skrives ut på rull-til-rull-skrivere, øker fra år til år. I tillegg er det slik at over 40 prosent av bestillingene vanligvis må ferdigstilles i løpet av 24 timer, noe som viser hvilken effektivitet og hvilke forventninger som er standard i bransjen i dag. Canon jobber kontinuerlig med å oppfylle vår målsetting om å gi våre kunder og partnere de produktene og verktøyene de trenger for å møte kravene i dagens utskriftsmarked.

Canons nye UVgel-utskriftsteknologi vil være sentral i en serie nye rull-til-rull-skrivere, og først ut i denne serien er en 64-tommers rull-til-rull-produksjonsskriver som lanseres våren 2017. Canons store investeringer i den nye teknologien er et tydelig bevis på selskapets ønske om å være en ledende aktør på de digitale grafiske markedene. Canon har allerede vist at de er ledende på markedet for UV-flatbedskrivere med den prisbelønte og markedsledende Océ Arizona-serien.

Frandsen sier til slutt: – Vi gleder oss til å vise frem den nye banebrytende teknologien på ulike forhandler- og kundearrangementer over hele Europa i år.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324