Canon med ny teknologi for rull-til-rull storformat

PUBLISERT: 22 september 2016
OPPDATERT: 22 september
Fra Sign&Printmessen 2016
Fra Sign&Printmessen 2016

14. september presenterte Canon Europa sin nye UVgel utskriftsteknologi. Denne unike teknologien vil snart være tilgjengelig i en ny serie rull-til-rull-skrivere som gir storformatkunder en unik kombinasjon av produktivitet, bildekvalitet, bruksområder, automatisering og lave driftskostnader, heter det i en pressemelding fra Canon.

– Utviklingen av denne revolusjonerende og banebrytende nye teknologien er et resultat av tett samarbeid med våre kunder og ekspertforhandlere og betydelige investeringer innen forskning og utvikling, sier Jeppe Frandsen, Executive Vice-President for Industrial and Production Solutions hos Canon Europa. – Våre kunder har alltid høyere produktivitet og kortere produksjonstid i tankene. Vi har jobbet utrettelig for å kunne imøtekomme dette og gi utskriftsleverandører og forhandlere mulighet til å ta et langt steg frem innen rull-til-rull-basert produksjonsutskrift. Vi er stolte over at vår nye teknologi løser begrensningene forbundet med utskrift med løsemiddelbasert blekk og lateksblekk ved å skyte blekket raskere på mediet, noe som øker produktiviteten og hastigheten samtidig som man bruker mindre blekk og leverer et forbedret fargespekter.

Den nye teknologien vil være sentral i en kommende generasjon rull-til-rull-skrivere som vil gjøre det mulig for kundene å øke produksjonen på en effektiv måte, samtidig som driftskostnadene senkes slik at de kan øke lønnsomheten.

UVgel-teknologien har følgende sentrale elementer og fordeler:

Et helt nytt UV-herdet blekk fra Canon som blir fast idet det treffer utskriftsmediet, noe som gir presis punktplassering og områdekontroll for perfekte utskrifter med høy utskriftshastighet.
Det store fargerommet til løsemiddelbasert blekk, kombinert med sikkerhetsprofilen til lateksblekk og UV-blekk.
Blekket påføres i et svært tynt lag som bygger minimalt i høyden og det laveste gjennomsnittlige blekkforbruket for opptil 40 prosent reduksjon i utskriftskostnadene sammenlignet med løsemiddelbasert blekk og lateks.

Resultatet er kostnadseffektiv, miljøvennlig, fargebestandig kvalitetsutskrift på så å si alle typer fleksible utskriftsmedier.

Den banebrytende, nye UVgel-teknologien rommer flere nye maskinvareteknologier fra Canon:

  • Avansert «neste generasjon» piezoelektrisk skrivehodeteknologi med patentert kontinuerlig blekkdyseovervåkning sikrer feilfri utskrift.
  • Unik LED UV-herding som fungerer uavhengig av utskriftssystemet: blekkstrålene skytes ut identisk hver gangog sammen med herdetiden gir det uovertruffen ensartethet i hele utskriften.
  • Et LED-basert UV-system som herder uten å tilføre noe varme, gjør det enkelt å skrive ut på de tynneste og mest varmesensitive fleksible utskriftsmedier.
  • Kontinuerlig blekkdysekompensasjon under utskrift sikrer problemfri uovervåket produksjon og gir mindre papirsvinn.

– Vår strategi er å fokusere på markeder i vekst og tilby banebrytende produkter som gir både kundene og partnerne et fortrinn, fortsetter Jeppe Frandsen. – Det grafiske markedet, inkludert produksjon av skilt og display i storformat, er i rask vekst, og volumet som skrives ut på rull-til-rull-skrivere, øker fra år til år. I tillegg er det slik at over 40 prosent av bestillingene vanligvis må ferdigstilles i løpet av 24 timer, noe som viser hvilken effektivitet og hvilke forventninger som er standard i bransjen i dag. Canon jobber kontinuerlig med å oppfylle vår målsetting om å gi våre kunder og partnere de produktene og verktøyene de trenger for å møte kravene i dagens utskriftsmarked.

Canons nye UVgel-utskriftsteknologi vil være sentral i en serie nye rull-til-rull-skrivere, og først ut i denne serien er en 64-tommers rull-til-rull-produksjonsskriver som lanseres våren 2017. Canons store investeringer i den nye teknologien er et tydelig bevis på selskapets ønske om å være en ledende aktør på de digitale grafiske markedene. Canon har allerede vist at de er ledende på markedet for UV-flatbedskrivere med den prisbelønte og markedsledende Océ Arizona-serien.

Frandsen sier til slutt: – Vi gleder oss til å vise frem den nye banebrytende teknologien på ulike forhandler- og kundearrangementer over hele Europa i år.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz