Full fleksibilitet hos Skipnes

PUBLISERT: 17 november 2016
OPPDATERT: 17 november

Skipnes Kommunikasjon fikk installert en ny Xerox Versant 2100 nå i høst. Den erstatter to tidligere digitalpresser hos Trondheimbedriften, og plassjef Tore Jørgen Slettahjell legger ikke skjul på at han er imponert, skriver BizDoc på sin hjemmeside.

 

Plassjefen
Plassjefen

– For oss er oppetid og totalproduksjon mye mer interessant enn antall sider i minuttet, når vi anskaffer produksjonsutstyr. Den nye Xerox Versant 2100 har produktivitet i toppklasse, da snakker vi både om driftssikkerhet og om at maskinen er operativ igjen umiddelbart etter et avbrudd. For oss er det viktig med en digitalpresse som kan produsere med høy kvalitet og produktivitet på hele spekteret av materialer, både svært tynne papirkvaliteter og helt opp til 300 grams omslag, forteller han.

Skipnes har fra tidligere en Xerox iGen 150, i tillegg til offsetproduksjon. Ved å benytte samme arbeidsflyt og identiske Rip-løsninger på de to digitalpressene, oppnår Skipnes en svært effektiv produksjon hvor alt kan håndteres av én operatør.

– Samme operatør håndterer begge digitalpressene pluss en plotter, og med samme arbeidsflyt er det enkelt å styre jobbene til egnet presse. Automatisering er et nøkkelord for å oppnå lønnsomhet, og der spiller det positivt inn at den nye Versant-pressen har automatisk fargestyring og pasningskontroll mellom arkets for- og bakside. Kvalitetskravene er høye hos oss, og kundene våre har ikke noe forhold til om jobbene går i offset eller i digitaltrykk, eller i en kombinasjon. Det skal være høyeste kvalitet uansett, og det kan vi levere med den maskinparken vi har nå, oppsummerer Tore Jørgen Slettahjell.

En stor andel av oppdragene hos Skipnes blir limfrest, men nå har de nettopp tatt i bruk en ny Bourgh ferdiggjøringsmaskin med fals og stift. Det betyr at automatiseringen er hevet nok et hakk hos Skipnes. – I praksis blir det inline ferdiggjøring fra iGen 150 og nearline ferdiggjøring fra Versant 2100. Det er en perfekt kombinasjon som gjør det mulig å håndtere et stort antall ulike jobber. På de travleste dagene kan det være opptil 700 oppdrag som skal gjennom digitaltrykkproduksjonen, da må det være automatisert hele veien fra web2print med Impleo Web til arbeidsflyt, trykk og ferdiggjøring, avslutter en fornøyd Tore Jørgen Slettahjell hos Skipnes.

 

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik