Full fleksibilitet hos Skipnes

Skipnes Kommunikasjon fikk installert en ny Xerox Versant 2100 nå i høst. Den erstatter to tidligere digitalpresser hos Trondheimbedriften, og plassjef Tore Jørgen Slettahjell legger ikke skjul på at han er imponert, skriver BizDoc på sin hjemmeside.

 

Plassjefen

Plassjefen

– For oss er oppetid og totalproduksjon mye mer interessant enn antall sider i minuttet, når vi anskaffer produksjonsutstyr. Den nye Xerox Versant 2100 har produktivitet i toppklasse, da snakker vi både om driftssikkerhet og om at maskinen er operativ igjen umiddelbart etter et avbrudd. For oss er det viktig med en digitalpresse som kan produsere med høy kvalitet og produktivitet på hele spekteret av materialer, både svært tynne papirkvaliteter og helt opp til 300 grams omslag, forteller han.

Skipnes har fra tidligere en Xerox iGen 150, i tillegg til offsetproduksjon. Ved å benytte samme arbeidsflyt og identiske Rip-løsninger på de to digitalpressene, oppnår Skipnes en svært effektiv produksjon hvor alt kan håndteres av én operatør.

– Samme operatør håndterer begge digitalpressene pluss en plotter, og med samme arbeidsflyt er det enkelt å styre jobbene til egnet presse. Automatisering er et nøkkelord for å oppnå lønnsomhet, og der spiller det positivt inn at den nye Versant-pressen har automatisk fargestyring og pasningskontroll mellom arkets for- og bakside. Kvalitetskravene er høye hos oss, og kundene våre har ikke noe forhold til om jobbene går i offset eller i digitaltrykk, eller i en kombinasjon. Det skal være høyeste kvalitet uansett, og det kan vi levere med den maskinparken vi har nå, oppsummerer Tore Jørgen Slettahjell.

En stor andel av oppdragene hos Skipnes blir limfrest, men nå har de nettopp tatt i bruk en ny Bourgh ferdiggjøringsmaskin med fals og stift. Det betyr at automatiseringen er hevet nok et hakk hos Skipnes. – I praksis blir det inline ferdiggjøring fra iGen 150 og nearline ferdiggjøring fra Versant 2100. Det er en perfekt kombinasjon som gjør det mulig å håndtere et stort antall ulike jobber. På de travleste dagene kan det være opptil 700 oppdrag som skal gjennom digitaltrykkproduksjonen, da må det være automatisert hele veien fra web2print med Impleo Web til arbeidsflyt, trykk og ferdiggjøring, avslutter en fornøyd Tore Jørgen Slettahjell hos Skipnes.

 

Tags: ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *