Tradisjonelle medier mer lønnsomme enn digitale

Ifølge en analyse fra det danske Data Intelligence skal tradisjonelle medier, offline-medier, være mer lønnsomme enn de rent digitale. Avkastningen på investeringen (ROI: return of investment) hos de tradisjonelle mediene er altså ifølge analysen høyere enn hos de digitale.

– Alle medier leverer en høyere avkastning i dag enn i 2006. Dette gjelder også lokalaviser, som opprettholder en høy avkastning for sine annonsører som overgår de fleste av de digitale mediene, sier Lars Winther, sjef for de lokalavisene som har samarbeidet med Data Intelligence i analysen, til Dansk Markedsføring.

Data Intelligence mener at dette forholdet beror på at de digitale mediene fortsatt har en begrensning når det gjelder ROI og effekt: sosiale medier slår for eksempel i effekt-taket tidlig.

– Annonsører som vernar om sin ROI, bør være forsiktige med å se seg blinde på alle digitale medier, sier Jesper Dam Nielsen fra Data Intelligence til Dansk Markedsføring.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *