Heidelberg introduserer push to stop

PUBLISERT: 1 desember 2016
OPPDATERT: 1 desember
Operatøren kan tilpasse programmet før prosessen kjøres i gang, om det trengs.
Operatøren kan tilpasse programmet før prosessen kjøres i gang, om det trengs.

Push to stop er en ny filosofi fra Heidelberg, som allerede er implementert på tre trykkerier i Tyskland. I den nye generasjonen Speedmaster XL 106 kjøres systemet, som skal være så automatisert at du bare trenger å trykke på knapper for å stoppe maskinen – ikke for å starte den.

I løpet av to dager i Tyskland i slutten av oktober viste Heidelberg sin nye filosofi på trykkeriene Lokay i Reinheim, Pruskil i Gaimersheim og Aumüller Druck i Regensburg.

Rainer Wolf introduserer push to stop hos trykkeriet Lokay.
Rainer Wolf introduserer push to stop hos trykkeriet Lokay.

– Nå er tiden inne for å bevise at vi kan gjøre det vi lovet på Drupa, sier Rainer Wolf, sjef for arkmatet trykk ved Heidelberg, når vi sitter hos trykkeriet Lokay.

I dag starter vi prosesser ved å trykke i gang maskinen, og starter aktivt nye deler av prosessen. Med push to stop er tanken at maskinen selv starter og fortsetter prosesser, og det er bare om de trengs å stoppes eller pauses at operatøren rykker inn. Heidelberg mener at de sømløse, automatiserte forberedelsene kan gjøre offset mye mer konkurransedyktig mot digitalt trykk.

Push to stop-teknikken er utviklet spesielt for trykkerier som vil kunne kjøre kortere serier og mange jobb-bytter uten å gå ned i produktivitet. Det er ikke et nytt produkt og ikke en nylansering i seg, men systemet fungerer i Speedmaster XL 106 sammen med Printect og nye Intellistart 2. På alle de tre trykkeriene får vi se hvordan jobb etter jobb startes i arbeidsflyten, uten at operatøren en gang behøver å stå ved veggskjermen.

 

Senior manager på Heidelberg, Jürgen Mittmann, forklarer at fargeverdiene vises etter at de første 20 arkene er trykt. Når maskinen føler at det er riktig verdi, startes en good sheet-­teller, som separerer de gode arkene fra de som kommer til å kastes.
Senior manager på Heidelberg, Jürgen Mittmann, forklarer at fargeverdiene vises etter at de første 20 arkene er trykt. Når maskinen føler at det er riktig verdi, startes en good sheet-­teller, som separerer de gode arkene fra de som kommer til å kastes.

– Automatisering alene kommer ikke til å utgjøre den store forskjellen, du må også ha de dataene som lar systemet jobbe videre på egen hånd, sier Rainer Wolf og fortsetter:

– Hver trykker tenker ulikt om hvilken måte som er best, lettest og raskest – men et automatisert system, og all data som en produksjon innebærer, kan finne den måten som definitivt er best.

Ifølge Heidelberg kan høykvalitetstrykk trengs å sjekkes av selve operatøren, om det er oppgitt spesifikke krav som kunden vil oppnå. Elles kan systemet selv se til at kvaliteten opprettholdes.
Ifølge Heidelberg kan høykvalitetstrykk trengs å sjekkes av selve operatøren, om det er oppgitt spesifikke krav som kunden vil oppnå. Ellers kan systemet selv påse at kvaliteten opprettholdes.

I en undersøkelse som Heidelberg har gjort viste det seg at OEE (overall equipment effectiveness), altså hvor effektivt utstyret er, kun lå på 25 prosent i gjennomsnitt. Heidelberg mener at det dreier seg om at maskinene blir raskere og raskere, men produksjonshastigheten fortsatt er avhengig av operatøren.

– Derfor har vi omprøvd hele produksjonsprosessen ved å stille spørsmålet: hvordan kan arbeidsbelastningen minskes for operatørene slik at de kan passe på at maskinen leverer sitt fulle potensiale? sier Rainer Wolf og fortsetter:

– Det er samspillet mellom alle komponenter som skaper potensialet å forbedre prestasjon og dermed gir vår industri en mulighet til en lønnsom fremtid. Med push to stop demonstrerer Heidelberg hvordan dette kan oppnås: med omfattende digitalisering og automatisering av hele produksjonsprosessen i kombinasjon med et brukervennlig grensesnitt mellom menneske og maskin.

Her ser vi selve arbeidsflyten – jobben ligger i en liste til venstre og kjøres automatisk i gang når det andre er klart. I Intelliguide-prosessbaren lengst oppe ser vi hvordan en jobb forberedes mens en annen avsluttes.
Her ser vi selve arbeidsflyten – jobben ligger i en liste til venstre og kjøres automatisk i gang når det andre er klart. I Intelliguide-prosessbaren lengst oppe ser vi hvordan en jobb forberedes mens en annen avsluttes.

 

Les videre

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Kreativiteten flyter i Lommedalen

Med helt unike løsninger som blander trykte produkter med digital signage, har Adpoint blitt et selskap hvor tallene stadig peker oppover. Og den reisen har bare så vidt begynt spør du grunnleggeren Pawel Karalus.
Adpoint lucka

LOS Digital satser videre på bokproduksjon

LOS Digital i Larvik har de siste årene satset mye på bokproduksjon i mindre serier og å kunne tilby hele kjeden fra trykt til ferdig innbundet bok. En ny stiftlinje fra Horizon er det siste tilskuddet.
LOS Eirik

Ambisjoner utover bygda

Dersom du har bladd i et av de mange menighetsbladene fra distriktet eller blitt forbikjørt av en reklamefoliert bil på Dokka, er det stor sannsynlighet for at både blad og bildekor er produsert på Land Trykkeri as på Dokka.
Land Trykkeri (3)

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1