Epson lanserer SureColor SC-P5000

PUBLISERT: 3 januar 2017
OPPDATERT: 3 januar
SureColor SC-P5000 - presis fargetilpasning på opptil 99 % nøyaktighet på Pantones heldekkende farger - den første og eneste 17-tommers storformatskriveren med fiolett blekk for prøvetrykk.
SureColor SC-P5000 – presis fargetilpasning på opptil 99 % nøyaktighet på Pantones heldekkende farger – den første og eneste 17-tommers storformatskriveren med fiolett blekk for prøvetrykk.

Epson lanserer SureColor SC-P5000, en 17-tommers skriver utviklet for prøvetrykk og kunst- og bildeutskrifter. Den kan leveres med fiolett blekksett eller LLK-blekksett, og oppnå nær perfekt fargetilpasning på opptil 99 % nøyaktighet på Pantones heldekkende farger.

SureColor SC-P5000 er laget for å erstatte den populære Stylus Pro 4900 og fullføre SureColor-serien med HDX-blekk, som også omfatter SC-P7000 (24 tommer) og SC-P9000 (44 tommer). Den er tilgjengelig i to alternativer: Det ene er beregnet på annonsører, produsenter og designere og omfatter et blekksett med fiolett for prøvetrykk, som sikrer nøyaktig emballasje, markedsføringsmateriale og firmafarger. Den andre leveres med et LLK-blekksett og er beregnet på profesjonelle fotografer og kunstnere som ønsker perfekt gjengivelse av detaljer, farger og kontraster i det opprinnelige kunstverket.

– Det spiller ingen rolle om brukerne er produktdesignere, kunstnere eller fotografer – alle ønsker én ting, og det er nøyaktige farger. Fargegjengivelsen til nye SC-P5000 er så nøyaktig at du kan skrive ut i full visshet om å få akkurat de fargene du ønsker. Og du trenger ikke å være ekspert for å få disse resultatene. SC-P5000 er svært enkel å installere og bruke, og den har enestående driftssikkerhet, sier markedssjef Solfrid Dyrrdal Liland i Epson Norge.

SC-P5000 har en rekke nye eller forbedrede funksjoner for å sikre pålitelig daglig drift og redusere vedlikeholdet. Dette omfatter blant annet nye deksler og forseglinger for å begrense støvinntrenging, en forbedret automatisk dysekontroll og en renseprosedyre med veiledning.

Utskriftskvaliteten er like suveren som fargenøyaktigheten, takket være Epsons avanserte skrivehodeteknologi, som sikrer holdbare utskrifter med høy oppløsning. Dråpestørrelse på 3,5 pl og oppløsning på 2880 × 1440 dpi sikrer skarpe, detaljerte resultater, og Ultrachrome HDX-blekk gir mye bedre lysekthet. SC-P5000 passer sømløst inn i alle arbeidsflyter for prøvetrykk, og med SpectroProofer installert kan skriveren utføre automatiske kontroller. Den nye skriveren støttes av alle større RIP- og programvareleverandører.

SureColor SC-P5000 er tilgjengelig fra januar 2017 i fire varianter (fiolett eller LLK, og med eller uten SpectroProofer), til følgende anbefalte utsalgspriser eks. mva.: 20.005 kr uten SpectroProofer og 32.038 kr inkludert SpectroProoferfor begge versjonene.

Nøkkelfunksjoner:

 • Den første og eneste 17-tommers storformatskriveren med fiolett blekk for prøvetrykk
 • Også tilgjengelig i konfigurasjon med LLK-blekk1 for kunst og profesjonell fotografering
 • Begge varianter kan leveres med eller uten SpectroProofer
 • SpectroProofer har et ILS30-spektrometer, som sørger for en automatisk arbeidsflyt for prøvetrykk som er i samsvar med gjeldende M1-standard
 • Automatisk dysekontroll (NVT) for å hindre tilstopping
 • Forbedret brukergrensesnittpanel med integrert veiledning
 • Blekk med forbedret lysekthet sikrer ytterligere 15 års stabilitet2
 • Ny blekkformel for gult med økt partikkelstørrelse som gir høyere lysekthet
 • Nye deksler, forseglinger og antistatiske kluter reduserer støvinntrenging
 • Høy oppløsning på 2880 × 1440 dpi
 • Rengjøring med tidtaker (TCL), som automatiserer rengjøringsprosessen
 • Forebygging av statisk elektrisitet på medier og valse for å forhindre bånddannelse
 • Intern fargerkalibrering (blekkmarkørsensor, eller IMS) for å tilpasse utskriften fra ulike modeller i EPSON SC-P-serien og forhindre fargeavvik som følge av alder og miljøfaktorer
 • Enkelt mediebytte mellom rull og enkeltark
 • Enkel mediehåndtering med trinnvis veiledning på farge-LCD-panelet
 • Kan skrive ut fra papirkassett eller på rullpapir, enkeltark eller kunstpapir
 • Større blekkpatronvolum (200 ml) og mindre blekkdråpestørrelse (3,5 pl) enn konkurrerende produkter
 • Mindre plasskrevende enn tilsvarende skrivere

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik