Xeikons grunnlegger død

PUBLISERT: 26 januar 2017
OPPDATERT: 26 januar
xeikongrunnlegger
Xeikons grunnlegger Lucien De Schamphelaere er død, 85 år gammel.

Xeikon melder at deres grunnlegger Lucien De Schamphelaere døde 20. januar. Han ble 85 år gammel.
Etter en 40-årig karriere hos Agfa-Gevaert, hvor han hadde hovedansvaret for å utforme selskapets avdeling for Electronic Imaging System. Men på jakt etter nye utfordringer startet De Schamphelaere i august 1988 selskapet Ellith NV, med fem ansatte. Dette navnet skulle snart endres til Xeikon NV, fra de greske ordene «xeros” (tørt) og «eikon” (bilde).
Fem år senere lanserte selskapet sin prototype av DCP-1 på Ipex i 1993. Denne digitale fargepressen banet veien for selskapets fullskala produktlinje. I november 1994 introduserte selskapet sitt system for variable data, hvilket gjorde at man kunne personalisere trykksakene med en eneste gjennomkjøring.
– Vi er veldig lei oss for å høre nyheten om at Lucien er død, sier nåværende administrerende direktør hos Xeikon, Wim Maes. Han hadde en forbløffende pasjon for digitalprinting og et ustanselig driv hvilket gjorde at han oppnådde så mye i løpet av sin livstid. Hans dedikerte livsstil og pionerånd fortsetter å være en hjørnesten i Xeikon i dag.

Les videre

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz

Landa Printing overrasker stort

Med overraskende salgstall og presentasjon av to nye trykkpresser var Landa en av de store overraskelsene på Pre-Drupa Press Briefing i Düsseldorf i slutten av mars.
Landa_01

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Canon rigger for ytterligere vekst

Canon Norge styrker sitt salgsteam innen digital produksjon og trykkløsninger, og har ansatt Olle Stark som Account Manager for salg av printmedier/ark til både grafisk bransje og kontormarkedet.
Olle Stark

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz