Xeikons grunnlegger død

xeikongrunnlegger

Xeikons grunnlegger Lucien De Schamphelaere er død, 85 år gammel.

Xeikon melder at deres grunnlegger Lucien De Schamphelaere døde 20. januar. Han ble 85 år gammel.
Etter en 40-årig karriere hos Agfa-Gevaert, hvor han hadde hovedansvaret for å utforme selskapets avdeling for Electronic Imaging System. Men på jakt etter nye utfordringer startet De Schamphelaere i august 1988 selskapet Ellith NV, med fem ansatte. Dette navnet skulle snart endres til Xeikon NV, fra de greske ordene «xeros” (tørt) og «eikon” (bilde).
Fem år senere lanserte selskapet sin prototype av DCP-1 på Ipex i 1993. Denne digitale fargepressen banet veien for selskapets fullskala produktlinje. I november 1994 introduserte selskapet sitt system for variable data, hvilket gjorde at man kunne personalisere trykksakene med en eneste gjennomkjøring.
– Vi er veldig lei oss for å høre nyheten om at Lucien er død, sier nåværende administrerende direktør hos Xeikon, Wim Maes. Han hadde en forbløffende pasjon for digitalprinting og et ustanselig driv hvilket gjorde at han oppnådde så mye i løpet av sin livstid. Hans dedikerte livsstil og pionerånd fortsetter å være en hjørnesten i Xeikon i dag.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *